Nettavisen: I mai 2020 kunne endelig Per Sandberg (62) og kjæresten Bahareh Letnes (32) åpne deres første bar i Halden, Grand Bar.

Parets bar-eventyr viste seg derimot å by på flere utfordringer, og flere koronarestriksjoner satt en demper på driften. Etter planen skulle de åpnet deres andre bar, denne gang lokalisert i Fredrikstad. Men grunnet arbeidskraft har de utsatt åpningen.

Men baren i Halden går fortsatt rundt, og neste uke arrangerer paret en kveld utenom det vanlige, og håper at folk fra landet rundt møter opp på Grand Bar.

Vil føre mennesker sammen

«Hjertelig velkommen til en koselig kveld med mulighet for å møte en ny venn! Eller kanskje noe mer?»

Slik lyder invitasjonen til Sandberg og Letnes singeltreff som arrangeres på 1. september på Grand Bar.

– Dette arrangementet er for de som er ensomme og syns det er vanskelig å finne kjærligheten, forteller Letnes om singeltreffet til Nettavisen.

Paret har drevet bar i tre år, og i løpet av disse årene har 32-åringen lagt merke til at flere av kundene deres er single. Det vil hun nå gjøre noe med.

Letnes tror at den to år lange pandemien har gjort noe med kjærlighetslivet og datinglivet til nordmenn, og derfor vil bareierne hjelpe folk ut av ensomheten og bidra til at de enten kan finne en venn eller partner.

– Det handler om å ufarliggjøre det. Det er alltid en god tone, både Bahareh og jeg snakker med kundene og tar vare på de, så her blir det en slags hjemmefest, forteller Sandberg.

Den tidligere FrP-politikeren forteller til Nettavisen at de satser stort med singel-arrangementet, og han håper at tilreisende fra både Finnmark og Bergen vil søke kjærligheten på Grand Bar.

En drøm i oppfyllelse

At Letnes er en forkjemper for ekte kjærlighet, kan hvert fall hun skrive under på. Derfor håper hun at forholdet hennes kan bidra til litt inspirasjon for kundene under singeltreffet.

– Mange av kundene har faktisk enten spurt meg eller Per hvordan vi fant hverandre, og mange syns vi er veldig tøffe som valgte kjærligheten, så da kan vi fortelle litt om våre erfaringer, sier 32-åringen.

Hun legger til at både hun og Sandberg er forkjempere av å finne kjærligheten på den gamle måten, og hun mener å finne en potensiell match på bar er bedre enn å få en match på dating-apper som Tinder.

Flere sperret opp øynene da nyskilte Sandberg gjorde det kjent at han hadde funnet kjærligheten på ny med Letnes i 2018.

Men Sandberg kan ikke ta full ære for neste ukes arrangement, for dette er noe 32-åringen har drømt om lenge.

– Dette er Bahareh sin idé. Vi har blitt inspirert av ulike TV-programmer, og hun har snakket om dette i lang tid. Nå får hun realisert det, sier den tidligere politikeren.

Gjør det ikke for pengene

Men dette er dog ikke første gang Grand Bar arrangerer singeltreff, men ifølge 62-åringen har det aldri vært så godt organisert som nå.

På torsdager det vanligvis duket for karaokekvelder, og neste uke er intet unntak. Selv om det er kjærligheten som blir fokuset, vil det også være rom for muskalske innslag.

– Det er mulig det blir karaoke den kvelden. Vi tar alt på sparket, det er sikkert mange single som synger også. De kan jo synge kjærlighetsviser til hverandre, sier han spøkefullt.

Da Nettavisen var på besøk på Grand Bar tidligere i sommer avslørte Sandberg at det har dukket opp flere utfordringer med den nye baren.

– Det er jo bare trist. Det er mange fra Fredrikstad som har etterlyst oss og gleder seg til det kommer et nytt tilbud i området, så det er synd vi ikke er i gang ennå, fortalte han den gang.

Les også: Innbrudd på Grand Hotel: – Vi har ikke oversikt over hva som er stjålet

Han la ikke skjul på at forsinkelsene med Fredrikstad-baren tærer på parets lommebok. Uten å være helt klar på nøyaktig beløp forteller Sandberg at det er snakk om millioner av kroner som er tapt.

Neste ukes store arrangement i Halden er derimot ikke økonomisk motivert, forsikrer Sandberg.