Nå kommer det fiber her

FÅR FIBER: I Torpedalen vil det bli bredbåndsutbygging etter at Halden kommune har fått tildelt midler til dette formålet.

FÅR FIBER: I Torpedalen vil det bli bredbåndsutbygging etter at Halden kommune har fått tildelt midler til dette formålet. Foto:

Halden kommune søkte om ni millioner kroner, men har nå fått tildelt tre millioner kroner fra Viken og Nasjonal kommunikasjonsmyndighet til utbygging av bredbånd.

DEL

Håpet var å få fiber til de tre stedene Torpedalen, Enningdalen og Bokerød. Men fordi tildelingen endte med seks millioner mindre enn det ble søkt om, vil Bokerød bli prioritert ved neste korsvei.

– Er en utfordring

Dårlig nett er en utfordring for beboerne i enkelte strøk av Halden. Og spesielt merkbart ble dette i midten av mars da skolene stengte og barn og ungdom fikk hjemmeundervisning. Og mange voksne endte på hjemmekontor.

– De siste måneders erfaring har vist at det i mange sammenhenger er avgjørende å ha tilgang til internett med tilstrekkelig kapasitet. Nett-tilgang er en forutsetning for å kunne drive næringsvirksomhet, praktisere hjemmekontor, levere undervisningstjenester digitalt og ikke minst digitale løsninger som en del av helsetjenesten, sa Inger Haugene (SP) som fremmet kommunedirektørens innstilling.

Kommunedirektørens innstilling ble enstemmig vedtatt.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken