Bare noen dager etter at koronapandemien sørget for at Norge ble et lukket land, åpnet vårt aviskonsern opp for at samtlige 630.000 abonnenter med ett kunne få tilgang til alt stoff i over 70 av konsernets aviser. Informasjonsbehovet har vært enormt de siste ukene. Det har vi sett på trafikken.

Allerede første dag registrerte 51.000 abonnenter seg som brukere av det vi kaller +Alt. I alt har 170.000 registrert seg, og 31.000 bruker tjenesten daglig. Dette viser at norske lokalaviser står sterkt.

Tilbudet har vært gratis, inntil i dag. Nå videreføres det for en rimelig penge. For at alle abonnenter skal få tilbud om tilgang til alt, må det nødvendigvis bli lik pris for alle avisene i Amedia også.

Månedsprisen blir 249 kroner for digitale abonnenter, og 399 kroner for dem som i tillegg ønsker en papiravis.

For HAs abonnenter betyr det at alle med full digital tilgang får økt prisen med 20 kroner, og de med papiravis i tillegg får økt prisen med 49 kroner. Vel å merke hvis de ønsker å benytte seg av tilbudet om digital tilgang til andre aviser. Det er helt valgfritt.

Etter at nettaviser fikk skikkelig fotfeste i markedet, er det dette ønsket jeg har fått høre desidert flest ganger. Det er ulike grunner til det. Mange innflyttere har et forhold til hjemstedet sitt, og ønsker å følge med på hva som skjer der. Andre jobber i en annen by, og har derfor interesse av nyheter fra byen de jobber i. Kanskje særlig om næringsliv og arbeidsmarked.

Dette tilbudet er også ekstra interessant for de sportsinteresserte. Når Kvik spiller mot FFK, vil mange haldensere gjerne lese hva Fredriksstad Blad skriver. Ikke bare HA. Det kan være både forhåndssaker, og kampreferat i etterkant. Kanskje særlig hvis Kvik vinner, slik de jo har hatt for vane. . .

Her i Østfold ligger byene tett som hagl. Særlig Fredrikstad og Sarpsborg, som nærmest har grodd sammen. Jeg formoder at abonnentene i de to byene vil ha stor glede av denne tilgangen. Jeg vet jo også at haldensere vil ha interesse av å kunne lese nyheter fra nabobyene for en svært rimelig pris.

Jeg minner også om at HAs abonnenter nå vil kunne få digital tilgang til alt innhold hos riksavisa Nettavisen. Du får med andre ord mer for pengene enn før med dette tilbudet.

Men for å feie alle tvil til side; dette tilbudet gjør ingenting med HAs journalistikk. Vi skal fremdeles være lokalavisa for Halden og Aremark. Dette handler om tilgang til andre – hvis du ønsker det.

Internett gjør verden stadig mindre. Du får lettere tilgang til det meste. Særlig nyheter. +Alt er nettopp et uttrykk for dette.

Jeg synes dette er et spennende konsept som jeg vet mange av dere vil sette pris på. Denne uken har du fått mer informasjon om hva dette går ut på som en SMS inn på telefonen, og en e-post i innboksen din.

Nyhetssultne nordmenn får mer mat med andre ord! Nå kan du få tilgang på lokale nyheter fra Dalane Tidende i Egersund i sør, til Finnmarken i Vadsø i nord!

Kos deg!