Arrangementet finner sted på Byparken ved Halden jernbanestasjon på fredag og lørdag.

På fredag leverer man inn utstyr man ønsker å selge og at det blir satt en riktig pris.

På lørdagen er det åpent for kjøp og at det er mulig å sikre seg utstyr man behøver.

Byttehelgen er et landsdekkende konsept i regi av Sparebank1 og er i samarbeid med Norges idrettsforbund, Norges Skiforbund Langrenn og klubber over hele landet. Lokalt i Halden er det Halden Skiklubb som står for arrangementet sammen med Sparebank1.

De inviterer nå haldensere til å rydde litt i bodene sine. Tilsvarende arrangement ble gjennomført i 2019 med stor suksess og vi prøver å dra i gang igjen nå etter et par års koronapause.

Utstyr som leveres må være i god stand, langrennsski må være rengjort og det må være en god sannsynlighet for at produktet kan bli solgt. Når man leverer utstyret på fredagen vil man sammen med representanter fra Halden SK sette en fornuftig pris på de forskjellige salgsproduktene og så håpe at det er noen som kan tenke seg å kjøpe dette.

– Vi har også fått en avtale med Kirkens Bymisjon (Skattkammeret) som eventuelt som kan ta over utstyr som ikke blir solgt og som selger heller ikke ønsker tilbake igjen. Dette fordrer at det er utstyr av god kvalitet.

– Hva slags utstyr kan vi ta imot er det kanskje mange som spør seg?

– Generelt ønsker vi ikke klær. Skoutstyr som skistøvler, alpinstøvler, skøyter, fotballsko etc. kan selvsagt være av interesse forutsatt at det er fortsatt god brukskvalitet. Ski, staver, hodelykter og annet utstyr spesielt som barn og unge kan trenge er av interesse.

Fra Halden Skiklubb heter det:

– Byttehelgen håper vi kan bli en årlig tradisjon lokalt her i Halden og vil kunne være et godt bidrag til å drive idrett uten at det koster skjorta. Det har jo dessuten en sterk miljøprofil med gjenbruk av utstyr og ordet bærekraft er jo meget populært i dag.

– Så vi henstiller til haldenserne å kikke i boden om det er noe man tror andre kan ha nytte av.