Det er konserten på River Plate Stadium i Buenos Aires i Argentina som skal overføres til flere tusen kinoer over hele verden, og totalt i over 70 land. Konserten er en del av Coldplay-turneen som har navnet «Music Of The Spheres World Tour».

– Salget av billetter er godt i gang. Det er stor sannsynlighet for at alle våre kinoer blir utsolgt. Dette er det mildt sagt høy interesse for, sier Kinosjef på Halden kino Clas Lucky Eriksen.

Dette betyr at hit-er som «Yellow», «The Scientist», «Fix You», «Viva La Vida», «A Sky Full Of Stars» med flere blir å se samt høre på kino denne gangen.

Konserten blir spilt inn såkalt «live on tape». Det vil si at den ikke blir direkteoverført, men den blir sendt bare noen få timer etter at den blir spilt i Buenos Aires.

Det er Colosseum kino i Oslo, Lagunen kino i Bergen, Drammen kino, Kilden kino i Tønsberg og Halden kino som skal overføre konserten via satellitt. Totalt fem kinoer hos Nordisk Film Kino setter den altså på menyen klokken 16:30 og 20:00 denne lørdagen.

– Dette er noe vi har stor tro på. Vi ønsker å bruke vår kino mer mangfoldig en tidligere. Film er best på kino, men det er også mye annet som er best eller veldig sterk på kino. For eksempel en konsert med Coldplay, sier Clas Lucky Eriksen fra Halden kino.

Clas Lucky Eriksen har tro på at konsertoverføringer til kinoer verden rundt er en trend som vil bli stadig sterkere.

– Kino er sterk på både lyd og bilde. Vi har kinosaler som er perfekte for slike overføringer, enten det er store eller mindre konserter. I kinosalen skaper vi opplevelser, sier Clas Lucky Eriksen fra Halden kino.

Her finner du mer om konserten på kino.