Fra før av har våre +ALT-abonnenter hatt tilgang til innhold fra mer enn 90 lokalaviser i Norge og riksavisen Nettavisen. Nå utvides fordelene ved å være +ALT-abonnent.

– Alle har nå tilgang til tusenvis av podkaster i appen Untold og Amedias rekordstore fotballsatsing for 2023-sesongen blir sammen med alt annet direktesendt sportsinnhold kun tilgjengelig for abonnenter med +ALT, sier ansvarlig redaktør Morten Ulekleiv i Halden Arbeiderblad.

For abonnenter som er +ALT-kunder, koster dette ikke noe ekstra.

– Muligheten til å kunne lese våre nesten 100 andre aviser som abonnent i Halden Arbeiderblad, er det mange som benytter seg av. Det var en mulighet som var savnet hos leserne våre før den ble lansert i 2020. Nå er vi glade for at et bredt podkasttilbud og en økt satsing på direktesendt sport gjør +ALT til et enda mer attraktivt abonnement, sier Ulekleiv.

De abonnentene som ikke ønsker å lese andre Amedia-aviser, ikke er interesserte i sport og ikke ønsker å benytte seg av podkasttilbudet i appen Untold, kan velge å være helt vanlige digital-abonnenter, uten +ALT.

I forbindelse med Amedias kjøp av sportsrettigheter, har mediekonsernet inngått et samarbeid med TV 2. Det samarbeidet er også teknologisk.

I dag lanserer vi derfor en helt ny plattform for å følge direktesendt fotball.

– Der vil du kunne se alle Kvik Haldens kamper i årets sesong. Vi kommer også til å vise 75 kamper fra Eliteserien, alle kampene i 1. divisjon fotball, 2. divisjon, 3. divisjon og de fleste kampene i cupen for menn, til og med semifinaler. I tillegg til masse annen sport, forteller Morten Ulekleiv i Halden Arbeiderblad.

I tillegg vil Halden Arbeiderblads egen podkast «Sportsprat» ligge i Untold-appen.

Direktesport-plattformen er nå ytterligere utviklet med ny teknologi, og har de samme funksjonalitetene og den samme avspilleren som benyttes i TV 2 Play-tjenesten. I tillegg vil Direktesport få en personalisert forside, som gjør at brukerne blir eksponert for det innholdet som er relevant for dem.

Publiseringsplattformen Direktesport brukes av mer enn hundre lokalaviser og Nettavisen for å presentere direktesendte sportsarrangementer. Innholdet er er eksklusivt tilgjengelig for de som har et +Alt-abonnement, som gir tilgang til alle avisenes innhold.

Direktesport med nye apper

Samtidig med endringene av Direktesport vil det komme flere og bedre apper for SmartTV og mobil. Som bruker må du selv laste ned eller oppdatere appene for å få tilgang til Direktesport-innholdet. Dagens apper vil ikke bli oppdatert med nytt innhold.

Appene som blir lansert er: Apple- og Android TV, Samsung TV, LG TV, Apple- og Android Mobil.

Brukere som logger inn i eksisterende apper, vil bli informert på forsiden av Direktesport om at de må laste ned eller oppdatere den nye versjonen av appen for å få tilgang til innholdet.

Kampen om folks tid

Satsingen på sportsrettigheter er et initiativ fra mediekonsernet Amedia som eier Halden Arbeiderblad og nesten 100 andre aviser i Norge.

– Vår omfattende satsing i 2023-sesongen skjer med bakgrunn i det langsiktige partnerskapet mellom Amedia og TV2 som ble inngått for et år siden, sier Amedias nyhetsdirektør Jostein Larsen Østring.

Han lover at HA og de andre lokalavisene skal bringe nerven, engasjementet og dramatikken fra det som utspiller seg på fotballarenaer rundt om i Norge.

– I Amedia er vi stolte over å kunne tilby våre lesere et så omfattende tilbud av direktesendt sport som vi nå gjør, sier Østring.

Fotballsendingene på Direktesport-plattformen vises i samarbeid med TV 2.