– Halden har nå lave smittetall og det ønsker vi at skal fortsette. Derfor må alle huske at det viktigste tiltaket for å ha lite smitte i samfunnet over tid, er å ha høy testaktivitet. Vi ønsker derfor å gjøre det enda enklere å ta en koronatest fra neste uke, sier kommuneoverlege Kjersti Gjøsund.

Halden kommune melder at det fra mandag 18. oktober vil det være mulig å ta gratis hurtigtest uten timebestilling på testsenteret på Svinesund. Dette i følgende tidsrom:

  • Mandag-fredag klokka 08.15-09.30
  • Mandag-fredag klokka 13.00-14.00
  • Lørdag-søndag klokka 12.00-14.00

Hurtigtest, også kjent som antigen-test er ifølge kommunen et godt verktøy for den som har lette symptomer og må avklare om dee har covid-19 eller ikke.

Har man kraftigere symptomer skal man derimot fortsatt bestille time for testing, slik at man også kan få tatt en PCR-test som blir sendt til sykehuset for analyse.

– Det er fortsatt svært viktig å teste seg ved symptomer. Oppdager vi smittetilfeller tidlig, vil færre bli berørt. Hvis man velger å ikke teste seg, er det risiko for at smitteutbrudd ikke blir avdekket i en tidlig fase, sier kommuneoverlegen.