Nydelig hjerteskjærende

Etter at forestillingen var over ble cabareten og artistene møtt med velfortjent stående applaus.

Etter at forestillingen var over ble cabareten og artistene møtt med velfortjent stående applaus. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fredag kveld hadde «Si at du behøver meg», nypremiere i Brygga Kultursal.

DEL

I høst hyllet Sanne Kvitnes Melissa Horn med sin produserte kabaret, i Sparebanksalen Black Box. Cabareten «Si at du behøver meg» som ble svært populær blant publikum, hadde endelig en nypremiere i Brygga Kultursal fredag.

Følelser og relasjoner

Musikken til Melissa Horn er preget av følelser og relasjoner. Det er også dette Sanne Kvitnes har hentet fram da hun produserte «Si at du behøver meg».

Cabareten besto kun av sang og musikk, som fylte kriker og kroker i kultursalen som nesten var helt full.

Sanne Kvitnes som spilte en av hovedpersonene hadde med seg artistene Martin Hovland, Christina Brynildsen, Sigurd Spørck Thoresen, Kornelia Sletten Haugen og Julia Küster på scenen.

Tilfeldig at produksjonen ble til

Cabareten er det første Kvitnes har produsert, og hun forteller at hennes idé om en hyllest av Melissa Horn dukket opp helt tilfeldig.

– Det var under en kjøretur fra Halden til Rakkestad at jeg satt på Melissa Horn. Da kom ideen om å sette musikken hennes inn i en setting, forteller Kvitnes selv.

En av hennes egne favoritter av Melissa Horn, de två årstiderna, er en av sangene hun ikke framfører selv under cabareten.

Stemningen var til å ta og føle på i Brygga Kultursal da Cabareten "Si at du behøver meg" hadde nypremiere. Sanne Kvitnes som har produsert stykket, har med seg mange talenter på scenen som får publikum til å føle hvert ord som blir sunget.

Stemningen var til å ta og føle på i Brygga Kultursal da Cabareten "Si at du behøver meg" hadde nypremiere. Sanne Kvitnes som har produsert stykket, har med seg mange talenter på scenen som får publikum til å føle hvert ord som blir sunget. Foto:

Fornøyd med publikum og medartister

– Jeg er veldig fornøyd med publikum og så klart de jeg har med meg på scenen, sier Kvitnes etter fredagens nypremiere.

Forestillingen i kultursalen er litt annerledes enn den som var satt opp i Sparebanksalen Black Box, fordi plassen på og bak scenen er betydelig større denne gangen.

– Vi satt opp nypremieren etter de gode tilbakemeldingene fra i høst. Vi snakket med Martin Gundersen i Brygga kultursal og tok sjansen på å sette oss opp på nytt. Det har vært helt fantastisk, og vi har blitt hørt og respektert. Vi er jo ikke som de helt største i landet, men blir tatt imot like profesjonelt, fortsetter hun.

Selve forestillingen framstår ikke som noe annet enn profesjonelt. Den har en god historie og dyktige sangere og musikere som gjør to timer til en følelsesmessig og nydelig opplevelse.

Romantisk, sårt og hjerteskjærende

Musikken til Melissa Horn er så øm og sår at en ikke kan annet enn å føle med den personen det synges om.

I «Si at du behøver meg», får vi være med på relasjonsreisen til «hun» som spilles av Kvitnes selv og «han» som spilles av Martin Hovland. Historien begynner en høstdag da de to blir forelsket og starter noe nytt sammen. 

Igjennom sangene lar artistene publikum kjenne på kroppen, alle følelsene som utspilles imellom karakterene på scenen. På kun to timer får publikum føle både herlige sommerfugler ved en nyforelskelse og sorgen ved et sønderknust hjerte. 

Artistene lever opp til sangenes opprinnelige såre ømhet slik Melissa Horn selv synger dem. Og etter forestillingen reiser hele salen seg og gir alle på scenen rungende og stående applaus.

Stemningen var til å ta og føle på i Brygga Kultursal da Cabareten "Si at du behøver meg" hadde nypremiere. Sanne Kvitnes som har produsert stykket, har med seg mange talenter på scenen som får publikum til å føle hvert ord som blir sunget.

Stemningen var til å ta og føle på i Brygga Kultursal da Cabareten "Si at du behøver meg" hadde nypremiere. Sanne Kvitnes som har produsert stykket, har med seg mange talenter på scenen som får publikum til å føle hvert ord som blir sunget. Foto:

Ikke mer enn skuespill

«Hun» og «han» spilles så godt av Kvitnes og Hovland, at publikum til tider må fundere på om det faktisk finnes noe ekte imellom skuespillerne bak rollene.

Dette kan Kvitnes raskt besvare når HAs reporter selv må spørre.

– Haha, nei han er forlovet, og jeg har kjæreste. Men vi har fått det spørsmålet før faktisk. Vi er veldig gode venner. Jeg tror at vi som er så trygge på hverandre får muligheten til å gi mye av oss selv, i forhold til om vi skulle spille mot noen vi ikke er så trygge på. Det er morsomt at folk tror det er noe mer, det betyr at skuespillet vi gjør er bra, sier Kvitnes og ler.

Siste forestilling?

– Det hadde vært moro å sette opp fler forestillinger, men det vet jeg ikke noen ting om enda. Nå har jeg flere småprosjekter i gang, og jobber freelance i Oslo blant annet med dubbing av serier, forteller Kvitnes.

Kvitnes har også nettopp avslørt at hun har fått rollen som Penelope i familiemusikalen Den hvite dame, og har en spennende tid i møte.

Lørdag kveld er siste cabaretforestilling for denne gang.

– Vi har solgt utrolig godt, mer enn forventet. Så det er vi fornøyde med, men det er mer plasser til lørdagens forestilling, så det er bare å komme, avslutter Kvitnes.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags