Gå til sidens hovedinnhold

Bredt politisk flertall for å beholde matfag, musikk og drama

Artikkelen er over 3 år gammel

Restaurant- og matfag opprettholdes. Utdanningsprogrammet musikk og drama ved Halden videregående skole opprettholdes og plasseres i ledige lokaler på Porsnes.

Østfold Arbeiderparti vedtok tirsdag kveld endringer i fylkesrådmannens justerte forslag til skolebruksplan. Dette skal sikrer et godt og bredt videregående skoletilbud i hele Østfold.

– Unødvendig med høring

I går ble det også klart at Østfold høyre vil beholde de to linjene i Halden, og fra før har Senterpartiet gitt klare signaler om at de vil beholde linjene.

Dermed er det flertall for å beholde restaurant- og matfag og musikk og drama ved Halden videregående skole. Partiet skriver i en pressemelding:

«Dersom Arbeiderpartiet får gjennomslag for dette i fylkestinget er det ikke nødvendig med noen høring på den justerte skolebruksplanen og den kan sluttbehandles 15. februar. Østfold Arbeiderparti er nå svært opptatt av at vi får fortgang i å få gjennomført investeringer og tiltak i planen.»

Vil berge musikk, drama og matfag i Halden

Dette sier Høyre:

Roar Lund som er representant for Østfold Høyre i yrkes – og skriver i en pressemelding:

«Østfold Høyre gjør et kraftig opprop for å beholde både restaurant og matfag samt musikk og drama i Halden. Fylkestingsgruppa er helt klar på at utbyggingen av lokaler i Halden til disse linjene må gjennomføres som planlagt og tidligere vedtatt. Vi legger vekt på at det må opprettholdes et mangfoldig tilbud innen videregående opplæring i Østfold og Halden samtidig som det er viktig at planlagte investeringer gjennomføres som tidligere vedtatt både i Skolebruksplanen del 3 og gjeldende økonomiplan for Østfold fylkeskommune. For å få fortgang i investeringene i Halden, ønsker vi også at dette iverksettes så raskt som mulig og senest innen 2020.»

Skoleveien sekund for sekund: – Så lang tid tar det gå fra storsenteret til Porsnes

Les også

Står sammen for Musikk og Drama

 

Kommentarer til denne saken