Dette er en ny og farlig trend i bil

Utrykningspolitiet sier menn over 45 år er verst. Flere av dem som blir stoppet innrømmer at de ser på TV mens de kjører bil.

Utrykningspolitiet sier menn over 45 år er verst. Flere av dem som blir stoppet innrømmer at de ser på TV mens de kjører bil. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Menn over 45 er verst når Utrykningspolitiet stopper bilister som ser på TV.

DEL

(Siste) UP har de siste to årene stoppet et titall bilister der sjåføren har sett på TV enten på bilens egen skjerm, mobil eller laptop.

Liv kan gå tapt

Utrykningspolitiet sier menn over 45 år er verst. Flere av dem som blir stoppet innrømmer at de ser på TV mens de kjører bil.

En sjåfør som forårsaker en trafikkulykke mens vedkommende ser på TV i bilen, risikerer å miste all erstatning i et forsikringsoppgjør.

– Det verste er at de risikerer å skade folk, at liv kan gå tapt. Noen ørsmå sekunder med oppmerksomheten rettet mot alt annet enn trafikkbildet, kan være nok til at ulykken er ute. Jeg kjenner ikke slike saker fra før, men det overrasker meg ikke. Vi har hvert år mange bilulykker uten en forklarlig grunn, sier skadedirektør Svein-Arne Kausland i Tryg Forsikring.

Foreldre som ser på TV

Politiet kaller det en ny trend og opplever at ungdom forteller om foreldre som ser på TV mens de kjører. Trafikkulykker blant yngre sjåfører går ned, mens det er en økning i antall ulykker der menn i alderen 45 til 64 år er involvert, ifølge UP.

– Det kan være vanskelig å bevise årsakssammenheng mellom en trafikkulykke og å se på TV i bilen uten håndfaste bevis eller en innrømmelse. Jeg tror de fleste uansett forstår at dette kan være farlig, og vi vil på det sterkeste oppfordre folk til ikke å gjøre dette. Det kan medføre til alvorlige trafikkulykker, sier Kausland. (ANB)

Skadedirektør Svein-Arne Kausland i Tryg Forsikring.

Skadedirektør Svein-Arne Kausland i Tryg Forsikring. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags