Gå til sidens hovedinnhold

Motivet for forslaget er at så mange barn som mulig har det bra i hverdagen

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Magne Skibsted Jensen og Rune Andreassen ved Høgskolen i Østfold skriver godt og kommer med viktige nyanseringer og presiseringer av det forslaget som Høyre fremmet i budsjettdiskusjonen.

Det er ikke skolen som skal velge bort elever de synes er trøblete. Det er PPT som skal vurdere om opplæring (periodevis) utenfor den ordinære klassen, kan være hensiktsmessig. Som i all spesialpedagogikk, er målet at det skal være et tiltak som hjelper folk «over kneika».

Jeg vil også presisere at Kamperhaug ikke er et kommunalt tilbud. Det er en privat aktør som kommunen kjøper tjenester av, og så vidt meg bekjent jobber det ikke pedagoger der.

Kommunen har dog et tilbud på ungdomstrinnet, Skolemiljøsentetet (SMS).

Jeg vil understreke at økonomisk innsparing ikke er motivet for forslaget. Det er utelukkende å jobbe for at så mange barn som mulig har det bra i hverdagen.

PROFIL: Fredrik Holm

Gruppeleder i Halden Høyre

I det vedtatte budsjettet skal det nå kuttes i antall engasjementer. Dette er ofte ufaglærte miljøarbeidere som gir mange barn trygghet og stabilitet i hverdagen. Det blir spennende å se konsekvensen av dette.

Det er vanskelig å være uenig i forskningen som dere presenterer. Jeg lener meg også på denne når jeg forsøker å analysere skolen anno 2020. Den er dog noe mangelfull all den tid den snevres inn til skolen og de kjente eksisterende strukturene.

Jeg skulle ønske den i større grad dykket ned i årsaker til at barn sliter. Min påstand er at kompleksiteten i barns utfordringer, har økt. Det er ikke snakk om lærevansker, noe jeg føler er utgangspunktet for forskning. Det er mer omfattende enn som så. Det begynner etterhvert å grense opp mot psykiatri, og det er områder som krever annen kompetanse enn den man får på lærerutdanningen.

Kommentarer til denne saken