–  De vil være merket med HA+, forklarer nyhetsredaktør Morten Ulekleiv og ansvarlig redaktør Hans-Petter Kjøge.

Som oppfordrer: – Vil du være med så logg på

Lokalavisa følger strømmen og tilbyr digitale abonnement. Det betyr at du får tilgang til alt – alltid.

Enkelt å opprette

Et eksempel på hva som kommer til å bli en del av HA+, er unikt og lokalt stoff som man kun får lest i Halden Arbeiderblad.

– Hvis du er abonnent i dag, må du bare opprette en AID inne på HAs nettsider, så får du tilgang til alt HA+innhold, eavisa og den nye, nasjonale eavisa Ekstra, uten å betale noe mer. Da kan du når som helst gå inn og lese alt av saker på ha-halden.no enten det er via telefon, nettbrett eller datamaskin, forklarer Ulekleiv.

De som velger å ikke være abonnenter, vil fortsatt få tilgang til mye innhold på HAs nettsider.

Du kan opprette AID allerede nå ved å klikke på denne lenken.

– Hjelper gjerne til

Overgangen til HA+ skjer tirsdag 21. april. Fram til da kommer det mye informasjon i HAs kanaler om hvordan det nye tilbudet fungerer.

– Vi har blant annet laget videoer som viser hvordan du oppretter AID, samt at jeg skal stå på Tista senter på tirsdag og forklare dem som lurer. Samme dag holder vi også langåpent i HA-lokalene (fram til 19.00) dersom noen vil komme eller ringe dit med spørsmål, sier Kjøge.

Økonomiske grunner

Det ligger økonomiske grunner bak avgjørelsen om å følge etter de andre Amedia-avisene når det gjelder digitale abonnement.

– Vi har i alle år gitt bort produktet vårt gratis på nett. Det er det få andre virksomheter som gjør, for det lønner seg ganske enkelt ikke. Slik er det også i mediebransjen. Vi klarer ikke å overleve på annonseinntektene alene, og derfor vil man nå måtte bli abonnent for å få tilgang til alt innholdet også på nett og mobil.

– Målet er å være så relevante at folk vil føle at de går glipp av noe dersom de ikke er abonnenter, avslutter Hans-Petter Kjøge og Morten Ulekleiv.