Erik Vitanza, Malin Østli Langseth og Morten Ulekleiv har sammen med Handel i Halden jobbet et års tid for å anlegge en ny lekepark i Busterudparken.

- En enorm lettelse

Planene ble endelig godkjent av utvalget for næring og eiendom i forrige uke.

- Det er jo fantastisk deilig at det endelig er gitt grønt lys og at det blir park. Det er en enorm lettelse at alle formaliteter er i orden. Vi har jobbet med dette lenge nå, sier Østli Langseth.

Berg Sparebank og Halden Sparebank spytter inn 400.000 kroner hver og Grimsrud AS sponser grunnarbeidene.

Gravingen kan begynne

- 18. mai begynner gravingen. Da skal det dreneres og gjøres klar til å montre apparatene. Vi er så heldig at vi har fått Grimsrud AS med på sponsorsiden.

Grunnarbeidene tar en ukes tid, så er det beregnet to uker til montering og installering. Deretter legges gummidekket som selve kronen på verket.

Ferdig til Haldendagen

Parken skal stå ferdig til Haldendagen 13. juni.

- Det ser ut til at det skal la seg gjøre, men vi har en tøff tidsramme å forholde oss til , sier Østli Langseth.

Lekeapparatene skal være så transparente som mulig og ha ha jord og naturfarger. Det gjelder også underlaget.

Innsamlingsaksjon

Det blir tre hovedattraksjoner i lekeparken: et stort sjørøverskip for barn mellom 2 og 8 år, et klatrestativ for alle aldersgrupper (også voksne!) og et flerbruksapparet som heter Uniplay og passer for barn fra 7 år og oppover.

Via facebooksiden Lekepark i Halden sentrum har initiativtagerne også samlet inn penger.

Pengene kom inn rekordraskt blant annet gjennom sponsing av næringslivet på Nordsiden. Både Tista senter, Halden Storsenter, Køhn og Pollys Tearoom har bidratt.

Over all forventning

- Det har gått over all forventning. Vi har fått inn enormt mye penger på kort tid. Det er helt fantastisk. Da får vi til det heldekkende gummibelegget som vi drømte om.

- Alle penger vi får inn utover det vil gå til grillplass, benker, beplantning osv. Vi håper å få til en felles grillplass med cafeen på Friluften. Men det kommer jo helt an på hvem som skal drive der i år. Vi ønsker en helhet på hele parken, sier Østli Langseth.