Tidligere i høst kunne HA fortelle at det i åtte måneder skal spilles inn en stor TV-serie i Halden. Innspillingen starter allerede førstkommende torsdag og skal holde på helt ut juli.

Byen skal hete Tista

– Serien heter «Grenseland» og skal spilles inn i Halden sentrum og områdene rundt, sier Håkon Briseid, daglig leder i Monster Scripted, til Halden Arbeiderblad.

– Vi skal ikke bruke Halden som bynavn i serien. Handlingen skal skje i den fiktive byen Tista.

Vil prege bybildet

For haldenserne vil innspillingen av «Grenseland» til tider bli godt synlig.

– I begynnelsen vil mye av innspillingene skje innendørs, men enkelte dager vil det rulle 10 biler inn i sentrum og 30-40 mennesker vil oppholde seg på et sted noen timer, sier Briseid.

Senhøsten 2017

De første episodende av «Grenseland» vil bli vist på TV2 senhøsten 2017.

Det er to av hovedrolleinnehavnerne fra TV 2-serien «Frikjent» som også skal spille hovedrollene i «Grenseland», Tobias Santelmann (36) og Ellen Dorrit Petersen (41).

– Grenseland har et meget høyt ambisjonsnivå, og TV 2 og norsk TV-drama generelt har tatt store steg de siste årene. Jeg er stolt og utrolig glad for denne muligheten, sier Santelmann i en pressemelding.

«Frikjent» og «Nobel»

Det er en storsatsing som nå skal spilles inn i Halden.

– «Grenseland» vil ligge i samme leia som som blant annet «Frikjent» og «Nobel». Det største innen dramaserier i Norge, sier Briseid som selv var produsent for «Nobel» som ble sendt på NRK tidligere i år.

Halden passet best

Han påpeker at de i Monster var på jakt etter et innspillingssted et par timers reisevei fra Oslo. Flere aktuelle steder ble undersøkt, men det var Halden som fylte alle kriteriene.

– Det er en ren kreativ avgjørelse som ligger bak valget av Halden - byen passer til historien, sier Håkon Briseid.

– Vi er også blitt veldig godt tatt i mot i Halden - både av kommunen og av mange vennlige mennesker som synes det er hyggelig at vi kommer til byen.

Etterforsker mord

Serien vil handle om politimannen Nikolai Andreassen, som spilles av Santelmann. Han blir tilfeldig dratt inn i etterforskningen av et selvmord på hjemstedet sitt Tista, men han skjønner raskt at det er snakk om et mord.

Da blir han stående overfor et dilemma som tvinger ham inn i gråsonen mellom rett og galt og på vei vekk fra sine moralske prinsipper, skriver TV 2.