– En slik plassering vil stenge utsikten for halve Skjærhalden

FLYTENDE HOTELL: Illustrasjonen viser hvordan det flytende hotellet kan bli. En mulig plassering på Skjærhalden er «trelasttomta», som kanskje er eneste ledige areal ved sjøen.

FLYTENDE HOTELL: Illustrasjonen viser hvordan det flytende hotellet kan bli. En mulig plassering på Skjærhalden er «trelasttomta», som kanskje er eneste ledige areal ved sjøen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Den nye Ap-toppen Mona Vauger mener Hvaler kommune bør tenke seg godt om før det blir ja til et flytende hotell på Skjærhalden.

DEL

For et par dager siden ble det kjent at Hvaler kommune har fått kontakt med en investor, med et hotellprosjekt, som ønsker lokalisering på Skjærhalden.

Stenger utsikten

Det dreier seg om en flytende betongkonstruksjon med 58 dobbeltrom og auditorium for 225 personer.

Les også: Haldenser vil åpne flytende hotell på Skjærhalden

Les også: Slik kunne det flytende hotellet i Halden ha sett ut

Så langt er det ikke sagt noe offisielt om hvor hotellet skal ligge. Men etter det FB forstår, skal den såkalte trelasttomta på Skjærhalden ha vært fremme som en mulighet.

– En slik plassering vil stenge utsikten for halve Skjærhalden. Det er ikke noen enkel sak å plassere en slik hotellkonstruksjon, sier Mona Vauger til FB.

Lite informasjon

– Uansett hvor en sik konstruksjon skal ligge vil den stenge for utsynet. Jeg greier ikke helt å se for meg hvor et så stort prosjekt skal plasseres, sier Vauger.

 Likevel er hun opptatt av at prosjektet ikke bør drepes før politikerne får vite noe mer om hva som er tenkt. Og en slik presentasjon vil komme i kommunestyrets møte torsdag.

– Dette er et stort prosjekt i rekken av utspill som ordfører Eivind N. Borge har kommet med, uten at prosjektene er blitt realisert. Han holder kortene tett til brystet. Vi andre har ikke hørt noe, sier Vauger.

Hun er kritisk til at ordføreren har «sittet på» prosjektet uten å orientere gruppelederne for de andre partiene.

– Vi må vite hva vi gjør

– Denne typen hotell kan ikke plasseres hvor som helst, det er mange hensyn å ta. Et flytende hotell er sikkert noe som kan taues vekk, hvis det ikke fungerer, men vi må likevel vite hva vi gjør, sier Mona Vauger.

– Tror du det er realistisk at noen vil finansiere et så kostbart prosjektet? 

– Det vet jeg ikke noe om, derfor er det hele veldig usikkert. Vi regner som sagt med å få mer informasjon torsdag. Vi i Arbeiderpartiet er positive til utvikling, men vi kan ikke være med på bare tut og kjør, sier Mona Vauger.

Hvor skal hotellet ligge?

Også Høyre-topp og varaordfører Kim-Erik Ballovarre er spent.

– Jeg vet ikke hva dette dreier seg om, jeg har bare sett skissene av prosjektet. Det er i og for seg spennende, men jeg ser også begrensningene. Og hvor skal dette hotellet ligge?

 Innseilingen til Skjærhalden er trang som den er i dag. Utaskjærs vil hotellet bli veldig værutsatt. Jeg er spent på hva som kommer, sier Ballovarre.

Han er også spent på hva som er tenkt om parkeringsplass for alle bilene som skal til hotellet.

– Vi kan ikke ta noe klart standpunkt til dette før vi har hørt mer. Vi vet for lite til å diskutere saken politisk, sier Ballovarre.

Parkering ved rådhuset

Ordfører Eivind N. Borge sier at hotellet er tenkt med en klar miljøprofil.

Ifølge ordføreren er det tenkt en løsning med fjernparkering, kanskje helt oppe ved rådhuset, og transport med elbiler ned til hotellet.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags