I mitt arbeide med saken om nedbemanninga ved Hagegata, har jeg flere ganger vært i kontakt med kommunen. Det som slår meg, er at politikken bestemmes av administrasjonen, ikke de folkevalgte.

Halden var i flere år en av kommunene på Robek-lista. Da var kommunen under administrasjon. Nå er den ikke det lenger, men det er fortsatt administrasjonen som legger fram forslag som flertallet stemmer for.

Jeg skrev til mange stortingsrepresentanter og partier, og fikk forskjellige svar. Arbeiderpartiet svarte at dette måtte jeg ta opp med kommunepolitikerne. SV sendte saken til stortingsgruppa si, for de mente at den var verdt å ta opp. Miljøpartiet mente at jeg burde snakke med partiets representanter i kommunestyret, og at de nok ville ombestemme seg. Rødt ønsker å hjelpe. Senterpartiets stortingsrepresentanter var fantastiske. Det finnes en politisk vilje på Stortinget til å hjelpe kommuner som Halden om vi tør å spørre om hjelp.

Så til våre folkevalgte i Halden: Det er på tide at dere tar makta tilbake, og begynner å be om hjelp. Vent med å kutte ned i skole og omsorg til dere vet hva stortingsrepresentantene deres er villige til å gjøre for å hjelpe. Det er derfor vi valgte dere til å sitte i kommunestyret. Lykke til!