Hva med politi i butikk?

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Snart står man igjen ved inngangen til et nytt år og har den samme forventningen om at neste år vil bringe de nærmeste rundt seg det beste. Jevnt over får vi det vi ønsker. Jeg har mange ganger tenkt på hvorfor jeg var så heldig å bli født i akkurat dette landet.

Da jeg skulle tenke over hva 2016 har gitt meg av gleder, måtte jeg starte med å rope hurra for Aremark som valgte å stå alene som egen kommune. Jeg er valgt inn i kommunestyret for Senterpartiet og har blitt veldig glad i denne bygda. Det er egentlig rart når man er født i havkanten og hadde utsyn til horisonten hvor himmel og hav smelter sammen. Det er imidlertid ikke naturen alene som bestemmer livskvaliteten, men også menneskene.

Det er ikke mange av oss aremarkinger, men vi er ganske samstemte, i hvert fall når det gjelder å stå alene som egen kommune. For meg var dette et verdivalg, for oss som har valgt å bo i ei lita bygd. Nærheten til naturen, nærheten til der hvor beslutningene tas, ja nærhet til menneskene. Hvordan skal man få flesteparten av Norges befolkning – de som bor i byer – til å skjønne hvor viktig det er å verne om våre verdier i små lokalsamfunn? Nå står vi også i fare for å miste lensmannskontoret til fordel for et nærpoliti! Det var da en kreativ sjel i Aremark foreslo politi i butikk, artig tanke, så lenge man har en nærbutikk!

Selv om naturen i Aremark er forskjellig fra Senja, har den sin egen kraft. De skogkledde åsene, myrene, de små tjernene og dyrelivet. Den gir meg styrke, glede og ikke minst mat. Jeg har lært å sette pris på hverdagen og de små gleder som den gir.

Hvordan ble bæråret for deg i 2016? Eller ble det sopp? Kantareller? Jeg elsker de små turene. I år begynte jeg 1. juli å sanke moltebær. Hver dag måtte jeg ut og jammen tangerte jeg fjorårets rekord, 12 kg! Myrene gir ikke bare molter, i år var jeg på leting etter tranebær. Det er jo det som er så fint, tranebær kan man plukke hele vinteren, man forlenger bærsesongen. Så er jeg så heldig at jeg har en mann som noen ganger stiller opp med bøtte og iver etter å konkurrere om hvem som blir dagens nummer én.

Jeg velger å fokusere på de små, hverdagslige hendelsene i 2016. De er undervurdert. Hvilken glede er det ikke når noen på sykkeltur rundt Østkroken stikker innom eller at du plutselig får en klem fra Frank på stasjonen, Marit på trimmen eller ordføreren. Eller når venninna di fra nord kommer til 1. søndag i advent med lutefisk som ho sjøl har fisket, tørket og luta.

Jeg er heldig! Godt nyttår og ta vare på hverdagens lyspunkter.

Turid Heitmann Kollerød

ALDER: 63

YRKE: Pensjonist

BOSTED: Kollerød, Aremark

BAKGRUNN: Tidligere politibetjent i Halden og nå kommunestyrepolitiker for Senterpartiet i Aremark

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.