Tiden har gått veldig fort, snart har 2016 passert. En følelse av å holde på med noe som er riktig kanskje?

Første måneden av 2016 ble brukt til trening og konkurranser for lærlingene. Mye prøving og feiling som ga en god følelse til slutt. Høydepunktet i årets første måned var og igjen være med på Grüne Woche i Berlin, verdens største mat- og reiselivsmesse.

I februar dro jeg tilbake til Thailand på ferie. Møtte familie og venner, spiste ekte thaimat som hører med til de faste aktivitetene. Spesielt er det å møte min mor igjen, som jeg er så knyttet til. Med dagens teknologi kan vi ha daglig kontakt, men den vil aldri erstatte den fysiske nærheten jeg opplever når jeg kommer «hjem».

I mars stilte Roger Caspersen og Roger Jensen opp som gjestekokker på Curtisen. Det føles godt å ha med slike ivrige støttespillere på laget.

Mens våren var på vei og tittet fram i Halden, ble jeg kalt til oppdrag på Fondsbu. Fra barmark i lavlandet til full vinter i høyfjellet. En fantastisk natur og flotte folk å samarbeide med. Det fikk meg til å senke skuldrene, føle ro og få hvilepuls.

Konfirmasjonssesong, «kom mai, du skjønne milde». En vårlig fast tradisjon, sette sammen meny med disse fine ungdommene, som er på vei til å bli voksne.

På tampen av mai fikk jeg anledning til å reise på oppdrag til Japan. Det var matkurs for japanske kokker i Tokyo. Tokyo er himmelen når det gjelder mat, alle er veldig opptatt av mat. En fantastisk reise til et spennende land.

Juni og juli er bryllupssesong, to måneder som er viet til nygifte par, som ønsker en uforglemmelig dag sammen med venner og familie. Jeg setter sammen en skreddersydd meny, som skal gjenspeile parets smak. Alltid en hyggelig utfordring.

På tampen av sommeren kommer det nye, flotte råvarer. Masse gode norske grønnsaker. Kortreist mat, hvor det meste er fra Halden.

I slutten av august hadde vi Trond Andresen som gjestekokk på Curtisen. Andresen er en kjent og profilert kokk i Norge.

I september var det igjen tid for konkurranser. Lærlingene våre vant Østfoldmesterskapet igjen, som bekrefter at hard jobbing gir resultater.

September er også begynnelsen på høstens høysesong. Masse sopp og vilt, en spennende årstid å kunne jobbe med mat. Jeg kommer fra en helt annen matkultur, for meg er det eksotisk å kunne være kokk i Norge, hente og bearbeide disse råvarene fra naturen, vilt, planter, bær, og vekster.

November og desember er det julesesong. Mange gjester kommer på besøk til Curtisen disse to månedene. Vi må alle brette opp ermene, gjøre vårt ytterste for våre gjester. Selv om det til tider kan være veldig hektisk, er vi alle takknemlige for alle gjester som besøker Curtisen. Mitt team jobber iherdig for at alt skal være perfekt, jeg vil gi en stor takk til dere. Dere er alle viktige brikker for Curtisen.

Jeg er takknemlig og ydmyk for styrets innsats for Curtisen. Dere har lagt til rette slik at jeg kan være med på få Curtisen til å blomstre igjen. Etter en sped begynnelse for 16 år siden med språkkurs, siden Risum vgs. begynte jeg etter hvert å bli kjent med norsk matkultur.

Jeg vil gjerne utvikle dette videre, så reisen er ikke slutt, den har så vidt begynt. Vi sees i 2017!