Mandag kveld fattet politiet mistanke om ruskjøring i Halden sentrum.

– Noen reagerte på en bil som mangler et dekk. Felgen var der, men det var ikke noe dekk på det, forteller nærpolitisjef Tore Løwengreen.

Anmeldt

En politipatrulje rykket derfor ut og fikk tak i eieren av bilen. Føreren ble tatt med til legevakta, og framstilt for blodprøvetaking.

– Føreren ble også anmeldt for kjøring i ruset tilstand.

Hendelsen skjedde i sentrum rundt klokka 19, og føreren var en kvinne i 50-årene.

Straff ved kjøring i ruspåvirket tilstand

§ 22 i Vegtrafikkloven sier: Ingen må føre motorvogn når han er påvirket av alkohol eller annet berusende eller bedøvende middel. Ved overtredelse er straffen som regel slik:

  • Med bot ved alkoholkonsentrasjon i blodet til og med 0,5 promille eller alkoholkonsentrasjon i utåndingsluften til og med 0,25 milligram per liter luft, eller ved nærmere bestemt konsentrasjon i blodet av annet berusende eller bedøvende middel.
  • Med bot og betinget eller ubetinget fengsel ved alkoholkonsentrasjon i blodet over 0,5 til og med 1,2 promille eller alkoholkonsentrasjon i utåndingsluften over 0,25 til og med 0,6 milligram per liter luft, eller ved nærmere bestemt konsentrasjon i blodet av annet berusende eller bedøvende middel.
  • Med bot og ubetinget fengsel ved alkoholkonsentrasjon i blodet over 1,2 promille eller alkoholkonsentrasjon i utåndingsluften over 0,6 milligram per liter luft, eller ved nærmere bestemt konsentrasjon i blodet av annet berusende eller bedøvende middel.

Kilde: Lovdata.no