Til minne om Per Oddvar Jacobsen

GLAD I LIVET: – Han hadde alltid vært glad i livet, men etter alvorlig sykdom for en del år siden, visste han enda bedre hvor dyrebart livet er, og hvor viktig det er å gjøre noe godt ut av hver eneste dag, skriver Ivar Bjørndal i dette minneordet om Per Oddvar Jacobsen.

GLAD I LIVET: – Han hadde alltid vært glad i livet, men etter alvorlig sykdom for en del år siden, visste han enda bedre hvor dyrebart livet er, og hvor viktig det er å gjøre noe godt ut av hver eneste dag, skriver Ivar Bjørndal i dette minneordet om Per Oddvar Jacobsen.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

«Fang lyset»

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Per Oddvar Jacobsen er gått bort, brått og uventet. En skare av venner står tilbake i stor sorg.

I løpet av de ti siste dagene hadde han vært med på å feire jubileer til tre forskjellige venner, levende til stede og positiv som alltid.

Den dagen han døde, skulle han ha vært på en samling for dem som hadde engasjert seg i Multikultura-festivalen.

I slutten av august hadde han tatt båten i land etter ennå en sommer med tallrike naturopplevelser og overnattinger langs Bohuslänkysten og mellom Kosterøyene sammen med Torill.

Han hadde alltid vært glad i livet, men etter alvorlig sykdom for en del år siden, visste han enda bedre hvor dyrebart livet er, og hvor viktig det er å gjøre noe godt ut av hver eneste dag.

Per Oddvar valgte den videregående skolen som sin arbeidsplass og udannet seg til lektor med norsk hovedfag. Han var i skolen i nesten førti år. Han var ikke bare på høyden i sine fag.

Han var en dyktig formidler av kunnskap og dannelse, han var genuint interessert i sine elever, han ønsket å se dem vokse og utvikle seg.

Derfor har hans mange tidligere elever mottatt budskapet om hans bortgang med vemod og takknemlighet.

Selv møtte jeg Per Oddvar da jeg som ung lærer fikk ham som elev i realskolen. Han var blid, våken, interessert og målbevisst.

Tjue år senere møttes vi på nytt, og han som hadde vært min elev, ble en av mine beste venner på tross av aldersforskjellen.

Når jeg nylig har fullført en ny bok, skyldes det ikke minst Per Oddvars faglige råd, støtte og oppmuntring.

Per Oddvar var stolt over å være fra Tistedal. Der hadde han dype røtter, og der, ved bredden av Femsjøen, ønsket han å bo.

Han vil bli stedt til hvile ved Asak kirke der så mange av hans forfedre også er begravd.

Det var også Asak kirke Per Oddvar og Torill gjorde til sin etter at de slo seg ned i Tistedal, og der har de begge vært ledere i menighetsrådet.

Bare ti dager før han døde, var vi sammen med gode venner for å feire et jubileum. Da framførte Per Oddvar et dikt slik bare han kunne gjøre det.

Han hadde denne gangen valgt Erik Byes: ”Fang lyset!” Selv brakte han med seg lys og varme gjennom hele livet til dem som var så heldige å få lære ham å kjenne.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken