Minneord om Steinar Kasbo

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Steinar Kasbo døde 27.12.17, et par uker før han ville fylt 75 år. For oss som fikk arbeide sammen med ham, var det et sjokk. Selv om han hadde hatt noen plager, gikk alt så utrolig fort.

Steinar satt i styret for Romania-aksjonen i Halden siden september 2010. Men også før det var han engasjert i arbeidet, og hadde selv besøkt Romania.

Og engasjert er nettopp ett av de ordene jeg vil karakterisere Steinar med. Han var opptatt av at arbeidet skulle bli til hjelp for barna og de fattige i Romania, og han var opptatt av å finne løsninger på praktiske problemer som kunne lette arbeidet. Noe av det siste han ordnet, var å hjelpe til å få tak i et transportbånd for å gjøre lastingen av traileren noe lettere.

Steinar var alltid interessert i å høre nytt fra arbeidet i Romania. Han fulgte med på det som skjedde der nede, og han gledet seg over meldinger som kom. Han og Solveig har hatt et fadderbarn i Romania i mange år, og både dette barnet og arbeidet der nede, var på bønnelista hans.

Et annet stikkord er arbeidsvillig. Det var godt å kunne ringe til Steinar hvis noe skulle gjøres. En kunne alltid stole på ham, det han sa han skulle gjøre, det gjorde han. Han kjørte ofte og hentet varer, og han var alltid med på lastingen av traileren så sant han hadde mulighet. Nå siste gangen i november var ikke dette så lett på grunn av ei hand som var så vond.

Fra barnehjemmet Betesda hilser de til familien og takker for det Steinar gjorde som medlem i styret. Og vi fra Romaniaaksjonen vil også takke, både for det Steinar betydde i styret, det han betydde for oss personlig, og nå sist for gaven som ble samlet inn ved begravelsen.

Vi ber om styrke og hjelp for Solveig og familien for øvrig, og vi lyser fred over Steinar Kasbos gode minne.

For Romaniaaksjonen i Halden

Gerda Solerød

Artikkeltags