Minneord om Rino Eriksen

HAR GÅTT BORT: – Vi bøyer våre hoder for en god kamerat, skriver Kirsti Brække Myrli i Halden Arbeiderparti etter Rino Eriksens bortgang.

HAR GÅTT BORT: – Vi bøyer våre hoder for en god kamerat, skriver Kirsti Brække Myrli i Halden Arbeiderparti etter Rino Eriksens bortgang. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Rino Eriksen sovnet stille inn tirsdag 20. februar 51 år gammel. Med Rino er en ekte arbeiderpartimann gått bort. Meldingen om hans død kom som et sjokk på oss alle. Flere av oss var i kontakt med ham på sykehuset de siste dagene, og det er ufattelig at han ikke lenger er blant oss.

Rino var født og oppvokst på Gressvik ved Fredrikstad. Han ble tidlig politisk interessert og meldte seg inn i AUF. Senere ble det Fredrikstad Arbeiderparti. Den store kommunesammenslåingen i Fredrikstad i 1994 engasjerte ham, et engasjement han tok opp igjen da tema Aremark - Halden kom på banen.

Etter hvert flyttet han til Halden og bosatte seg i Tistedal. Medlemskapet i Arbeiderpartiet ble flyttet til Halden og lokallaget Tistedal og Idd Arbeiderlag. Her fant han seg godt til rette og fikk mange venner.

Rino var godt orientert i samfunnet og kjente godt til politikken, ikke bare Arbeiderpartiet, men også andre partier. Han hadde stor kapasitet og stilte alltid opp, enten det var ulike arrangementer, partimøter eller valgkamper. Rino var en mann vi kunne stole på.

Etter å ha sittet i styret i flere år, ble han i fjor leder i lokallaget. Rino var en leder som ville mye, han var et ærlig og godt menneske, og han tok seg også godt av nye som kom inn i partiet.

Rino tok i fjor på seg enda et verv, nemlig sekretær i Halden Arbeiderparti. Med sin arbeidskapasitet og lange erfaring i politikken ble han fort viktig for partiet.

Han hadde mange interesser. Han var aktiv i Transportarbeiderforeningen, og han var opptatt av naturvern. Rovdyra, spesielt ulven, var han en varm talsmann for.

Rino skrev under brev og meldinger med «Med kameratslig hilsen Rino». I dag er det vi som bøyer våre hoder for en god kamerat.

Hvil i fred, Rino.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.