Haldens tidligere ordfører, Torhild Johnsen, døde fredag 21. oktober, 88 år gammel.

Som innvalgt for Kristelig Folkeparti var hun varaordfører 1999–2001 og ordfører 2001–2003. Torhild Johnsen var dermed Haldens første kvinnelige ordfører. Hun møtte også 47 dager på Stortinget som vararepresentant.

Med Torhild Johnsens bortgang har vi mistet en meget kraftfull politiker. Hun har satt dype spor etter seg i Halden–politikken, og særlig i Kristelig Folkeparti. Hun var energisk, initiativrik og dyktig. Det kunne nok til tider storme rundt henne, men hun sto alltid oppreist i stormen. Og når jeg i mitt indre ser henne for meg, ser jeg bildet av det varme smilet hun alltid møtte meg med.

I sine to år som ordfører satset Torhild Johnsen bevisst på å ha en åpen dialog med innbyggerne. Annenhver uke vekslet hun mellom Tistasenteret og Halden Storsenter for å sitte på den såkalte «ordførerkrakken». Der satte folk seg ned sammen med henne for å snakke om alt mulig, og her fikk hun høre både ros og ris.

Allerede som 21-åring ble Torhild Johnsen i 1955 valgt inn i kommunestyret og formannskapet i Idd kommune. I Halden kommune var hun medlem av kommunestyret fra 1979 til 2007. Til sammen blir det 32 år som folkevalgt. Hun hadde også en rekke andre politiske tillitsverv, både i Halden KrF og i KrF Kvinner.

Som politiker hadde hun to kjerneinteresser. Først og fremst anså hun seg som helsepolitiker. Hun hadde et bankende hjerte for mennesker som hadde det vanskelig. Dessuten hadde hun et særlig engasjement for å involvere flere kvinner i det politiske arbeidet.

I et intervju med Halden Arbeiderblad i 2014 sa hun noe som kan være til ettertanke for oss som er politikere i dag:

«Jeg skulle virkelig ønske at politikerne ble flinkere til å se menneskene i sine politikerkolleger, og at man som kollektiv kunne samle seg om gode løsninger, uansett hvor de kommer fra. Løsninger må være viktigere enn prestisje og uenigheter».

Vi minnes Torhild Johnsen i takknemlighet for hennes mangeårige innsats for Halden, og for Kristelig Folkeparti.