Du ble født med en rose i hånda, og en enorm rettferdighetssans i ryggmargen.

Ingen hadde et rødere, og mer glødende hjerte enn deg. Et hjerte som banket hvert hjerteslag for de som trengte det mest. Du var ord, men mest handling. Du har vært en gave for arbeiderbevegelsen gjennom dine 60år lange liv.

Begrepet «hel ved» må være skapt med tanke på deg.

Du satte alltid andre foran deg selv. ALLTID! Du vil bli husket for mye. Livsregelen din var:«Vi må sette partiet først». Du var klok, veldig klok. Du var den klokeste av oss alle. ALLTID!

Men du var også sårbar. Det er en del av det og være menneske. Martin Kolberg sa på Arbeiderpartiets landsmøte: Når Inger- Christin sitter ved roret i kontrollkomiteen er vi i de tryggeste hender. Det visste vi alle!

Du vil etterlate deg store spor, men du vil også «overleve» deg selv. Alle er ikke det forunt. Jeg, og mange med meg vil tenke videre i livet: «Hva ville Inger-Christin gjort?» Hvilken strategi ville du lagt. Du var den klokeste. Du gjorde alt, ALLTID i kjærlighet til dem som trengte det mest. Du tok deg tid til oss rundt deg. ALLTID!

Livet blir ikke det samme uten deg. Arbeiderbevegelsen blir ikke det samme uten deg. Du levde for en ideologi du selv var i deg selv. Fullt og helt! De beste tjenestemenn, og kvinner vil også savne deg. Du kunne sakspapirene best av alle. Beslutningene du gikk for var basert på den beste moral og ideologi. Derfor var du også forutsigbar. ALLTID! Du satte deg i respekt for oss rundt deg. Hadde ikke Gerhardsen vært født før deg og skrevet Tillitsmannen kunne du skrevet den selv. Du var selve TILLITSKVINNEN!

Du vil leve videre i våre hjerter.

Cecilie Agnalt,
Komiteleder for kultur, Viken fylkeskommune,
Leder Skiptvet Arbeiderparti