Med Arnt Edvins bortgang har Halden Skiklubb mistet en av de største idrettsmenn klubben noen gang har fostret. Arnt Edvin som vokste opp med 3 søsken og foreldrene Ragnar og Ragnhild. Han ble fort en svært idrettsinteressert ung gutt. Hans idrettstalent kom fort til syne, og han oppnådde raskt gode resultater i både langrenn og orientering.

Med spesielt sin far Ragnars drivkraft og påvirkning, ble Arnt Edvin meget god gjennom ungdoms- og juniorårene. I o-sporten tok han det helt til topps da han som junior vant 3 gull og en bronse i norgesmesterskapet for junior (17-20 år). I langrenn som tradisjonelt ikke var så enkelt her i Halden med dårlig snøforhold hevdet han seg på et høyt nasjonalt plan, og tok blant annet premie på 5-mila i Holmenkollen (nr. 29), noe som egentlig var uhørt av en østfolding den gang.

Arnt Edvin var sentral i elitegruppa i orientering til Halden SK som på midten av 70-tallet vokste fram til å bli ledende på den internasjonale klubbarenaen. Da Halden SK for første gang vant sølv i NM-stafetten i 1978 var Arnt Edvin selvskreven på Halden SK sitt lag sammen med Ulf Rogstad og Ingar Haakestad. Ett år senere løp Arnt Edvin den krevende sisteetappen for Halden SK da klubben for første kom blant de 10 beste på 10-mila.

Arnt Edvin tok så legeutdannelse i Vest-Tyskland og satset mer på å etablere familie sammen med sin Marianne og etter hvert tredøtre, enn å satse på egen sportslige karriere. I denne perioden markerte Arnt Edvin seg likevel sterkt innom Halden SK sine arrangementer, og han hadde ledende roller på det årlige storarrangementet, Vårspretten.

Når døtrene etter ble gamle nok til å være med på orienteringsaktiviteter på Høiås, tok Arnt Edvin et betydelig ansvar og ble en meget avholdt og populær ungdomsleder i Halden SK. Men sin meget kreative og oppfinnsomme ånd, sto han bak spenstige og morsomme arrangementer som Skrekk-O-Gru og UFO-challenge, og skisamlinger på Budor. Dette var inkluderende og spennende opplegg som var givende for både ungdommene i klubben og for andre ledere og foreldre som var med.

Etter at Arnts jenter etter hvert flyttet ut av byen, fikk Arnt mer tid til å dyrke sin egen trening og konkurranser innom langrenn og orientering. Arnt ble på Vasaloppet og Birkebeinerrennet blant de helt beste i sin årsklasse. Han var innovativ og tok gjerne i bruk ny teknologi og treningsutstyr, noe som ga ham stor motivasjon, f.eks. apper som Strava eller en sykkelrulle i garasjen hjemme på Frydenlund. Halden SK fikk også igjen glede av hans bidrag som medlem av Hovedstyret og ledelse av Halden Skiklubbs stiftelse til fremme av friluftsliv, orientering og skisport blant Haldens ungdom. Han var også blant de første til å påta seg en oppgave for VM i orientering i Østfold, noe han dessverre ikke fikk oppleve på grunn av følgene av hjertestansen.

Arnt Edvin var meget omgjengelig og hadde alltid en meget positiv holdning til livet og de han møtte. Han så sjelden problemer og var alltid svært konstruktiv på å finne løsninger. Han var en hederskar på alle måter og en person som alle hadde bare godt å si om. Arnt Edvin var gjerne limet som holdt oss sammen og skapte god gruppedynamikk. Han bidro til en meget avslappet og god tone i de miljøer han var med i, gjerne med en god humoristisk snert i sine kommentarer.

Med Arnt Edvins bortgang har Halden SK mistet både en sterk kulturbærer av klubbens ånd og et kjært medlem som vi alle var meget glad i. Vi lyser fred over hans minne og sender varme tanker til hele familien: Marianne, jentene med familier, mamma Ragnhild og søsken.

Arnt Edvin, vi kommer til å savne deg på åsen!

Jens Erik Mjølnerød og Bjørn Axel Gran, På vegne av Halden SK