Espen Glomsrød døde brått og brutalt i en bilulykke i Halden 8. august 64 år gammel. I samme ulykke døde hans datter Synne og kona Bodil ble hardt skadet.

Av profesjon var Espen fysioterapeut med videreutdannelse til osteopat. Han la ned en formidabel jobb for at osteopatien skulle bli en anerkjent behandlingsform. Mange av oss har fått gleden av hans faglige dyktighet og omsorgsfulle behandling. Han utfordret skolemedisinen og var midt i et arbeid med å få publisert en artikkel om energi og smerte i muskler og ledd. Espen hadde et sterkt engasjement i sitt virke. Dette viste han også ved å være aktiv i politikken i Halden for MDG.

Espen var en naturelsker og viet mye av sin tid i skogene i og rundt Halden. I de senere årene var han med å bygge klopper og merket stier. Hytta i Aremark var nok der han likte seg best, både alene og sammen med familien. Espen hadde en stor vennekrets i orienteringsmiljøet. Han var et naturtalent i o-løypa og dominerte resultatlistene allerede som ung. Han var på orienteringslandslaget i flere år og oppnådde internasjonale topp resultater.

Espen var del av en kameratgjeng av o-løpere som var sammen i idrettstroppen på Terningmoen i 1978/79. I over 40 år har vi møttes på sosial repetisjon en gang i året. Hver gang gledet vi oss til å være sammen og humoren og replikkene satt løst. Espen elsket humor og hadde alltid en god og artige historie på lager. Mindre enn et døgn før bilulykken var vi sammen som vanlig med sykkelturer, hygge og refleksjoner over verden og livet. Han var tydelig til stede og glad for livet og menneskene rundt ham. Han framhevet aldri seg selv, var lett å omgås og strakte alltid ut en hjelpsom hånd. Det er uvirkelig at han plutselig er revet bort. Sporene etter ham er store og sorgen etter tapet av en god kamerat er smertelig.

Espen var en familiemann. Det var tydelig at han var svært stolt av barnebarnet Signe og han gledet seg til å få ytterligere et barnebarn. Planen var å trappe ned arbeidet for å få mere tid til barn og barnebarn sammen med sin kjære Bodil.

Våre tanker går til Bodil, datteren Maren, svigersønn Martin og barnebarna som har blitt så hardt rammet av den tragiske ulykken.