Barna som lager alt til julemessa i kirken

METODISTKIRKEN: Tea Amalie Dammyr Olsen (12), Live Maria Billington Hedin (12), Mille Elise Dammyr Olsen (9) og Ellerine Helene By Vegstein (10) har laget ting å selge på julemessa helt siden etter sommerferien.

METODISTKIRKEN: Tea Amalie Dammyr Olsen (12), Live Maria Billington Hedin (12), Mille Elise Dammyr Olsen (9) og Ellerine Helene By Vegstein (10) har laget ting å selge på julemessa helt siden etter sommerferien. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Helt siden i sommer har de fire jentene møttes én gang i uka for å lage ting som de skal selge på julemarkedet til helga.

DEL

– Som oftest er det de voksne som lager det som selges på julemessene rundt omkring, men hos oss i Metodistkirken er det barna som har laget tingene i år, forteller Marit Vegstein ved kirken.

Stolte av jobben de har gjort

Hver torsdag er det myldredag i kirken, og det er da jentene har møttes for å lage at fra sukkertøy til krukker med leppepomade.

– Vi har bakt kaker – åtte slag faktisk – og vi har sydd poser med tacokrydder. Kjærlighet på pinne med nisser har vi også laget, forteller Tea Amalie Dammyr Olsen som blir 12 år om få dager. Sammen med Live Maria Billington Hedin, Mille Elise Dammyr Olsen og Ellerine Helene By Vegstein viser hun fram alt de har laget til julemessa.

Jentene er stolte av jobben de har gjort, for det de har laget skal selges på Metodistkirkens julemesse i kirken kommende lørdag.

– Pengene vil gå til kirken, forteller Live Maria Billington Hedin. I forbindelse med julebasaren har kirken også solgt lodd, og hele 50 loddbøker er solgt ut. Nå er de godt på vei med loddbok nummer 51.

– Morsomt

– Det er bra å samle inn penger til kirken. For oss er det morsomt å komme hit til kirken én gang i uka og lage og gjøre ting, forteller Mille Elise Dammyr Olsen.

– Vi får forskjellige oppgaver hver gang, forklarer Ellerine Helene By Vegstein som synes det er gøy å lage ting til julemessa.

Barna har laget mye mer enn de viser fram nå i dag. Lørdag vil kirken – og salen ved siden av – være full av ting til julemessa.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags