Gå til sidens hovedinnhold

God jul og godt nytt år til alle som hjelper flyktningene i Halden

Artikkelen er over 4 år gammel

Jeg sier takk fordi jeg vet om de utfordringene de involverte må akseptere og finansiere for å bosette flyktninger fra fjerne land inn til en liten by som vår kjære Halden.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå som vi feirer jul og nyttår, vil jeg bruke anledningen til å ønske god jul og et fremgangsrikt nytt år til alle som er involverte i å hjelpe flyktninger som er bosatt i Halden. Fra Halden kommune, til frivillige, til skoler og bedrifter som hjelper flyktninger, vil jeg si takk.

Jeg sier takk fordi jeg vet om de utfordringene de involverte må akseptere og finansiere for å bosette flyktninger fra fjerne land inn til en liten by som vår kjære Halden. Som sosialarbeider og student fra Gävle, spesialiserer jeg meg innen internasjonalt sosialt arbeid, og har nå fått en dypere forståelse av disse utfordringene som er globale i naturen, men også konsekvensene mange små byer over hele Europa føler sterkt på, inkludert Halden.

Til de som er bekymret for flyktninger som bosetter seg i Halden, vil jeg bare si at verden har blitt en global landsby hvor lokale problemer nå har blitt globale problemer som krever globale løsninger. Hvis vi klarer å akseptere at flyktningene bosetter seg, er vi direkte medvirkende i de globale løsningene på denne krisen, samtidig som vi gjør verden til et bedre sted.

Takk skal du ha.

God jul og godt nytt år

Kommentarer til denne saken