Gå til sidens hovedinnhold

Mellom børs og katedral

Artikkelen er over 1 år gammel

FRITT ORD

Det å være født, oppvokst og bosatt på Grimsrødhøgda i snart 75 år er bra. Til tider utfordrende i forholdet til vår nære og store nabo Saugbrugs. Med framherskende vinder i linje mellom Kaken og oss har problemene skiftet og vært gjenstand for diverse diskusjoner opp gjennom årene. Den store og viktige bedriften med sine mange arbeidsplasser har nesten alltid fått det som den vil, og får det fortsatt.

Nå vil den igjen!

Denne gangen står deler av bøkeskogen ved Fosseløkka på ønskelista. Flere har produsert tungtveiende og gode forsvarsskrift for å fortsatt bevare dette område som den spesielle naturopplevelsen det er. Det må jeg forvente at de politiske partiene tar inn over seg.

La meg velge en litt annen inngang.

I disse Corona-tider har det blitt mange flere gåturer og opplevelser i nærområdene for mange. Mulighetene for variasjon i veivalget kan virke litt begrenset når egen bolig er punktet for start og mål. Et av valgene vi har på Grimsrødhøgda og Våkemark, er veien vi bare kalte «Trappene». Stien som mine barnsben ble kjent med når vi skulle besøke familien på Fosseløkka. Selv veien hjem igjen var overkommelig tross høye stentrinn. De voksne brukte rekkverket. Jeg fikk en hjelpende hånd.

I dag kan deler av trappene og rekkverket trenge en opprusting, men følelsen av å bevege seg i et spesielt område er noe alle møter fortsatt. Høyt fjell, store bøketrær, fugleliv og spesielt planteliv – til sammen en følelse av en naturens katedral.

Dette var arbeidernes rute til og fra Cathrineholm, Ankers, Gardinfabrikken og Kaken. Her gikk de med veska som inneholdt matboks og termos med kaffe. Nå velger vi kan hende en rundløype når vi er på tur. For eksempel ned trappene og opp Lindåkeren eller ned forbi laksetrappene ved Saugbrugs og opp Oskleiva.

Et vedtak om å oppheve vernet, selv av en liten del, og ikke minst delen nærmest det store renseanlegget ved Ankers, vil bli et uopprettelig tap for alle.

Tap igjen?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.