Gå til sidens hovedinnhold

Martine til danske Randers

Artikkelen er over 5 år gammel

Martine Moen spiller ikke for HK Halden neste sesong. Hun skal til dansk håndball.

Bestill HA+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold!

- Jeg har skrevet under en 2 års kontrakt med Randers, sier Moen til HA.

Drøm i oppfyllelse

HK Haldens bakspiller og playmaker innrømmer at det alltid har vært en drøm å få spille utenlands.

- Dette er virkelig en drøm som går i oppfyllelse. Randers er et godt lag, og klubben har høye ambisjoner. Jeg håper at dette er godt valg for min egen utvikling, og jeg gleder meg til å spille håndball på heltid, sier Moen.

Hennes agent er Øystein Dalen i People in sport.

- Randers tok kontakt via ham. De ønsket seg en ny playmaker, og jeg er stolt av at valget falt på meg, sier Moen.

- Rart å forlate Halden

Moen har spilt for HK Halden i fem sesonger, og innrømmer at det er rart at det snart er over.

- HK Halden er "klubben min", som jeg er veldig glad i. Så det var en vanskelig beslutning. Samtidig er dette en sjanse jeg kanskje bare får én gang, og jeg har allerede fått mye støtte og gratulasjoner fra både folk i klubben og andre, sier hun.

Kontrakten hennes med Randers HK starter 1. juli.

- De begynner å trene 19. juli, så innen den tid må jeg være på plass i Danmark. Kjæresten min og jeg tar nok en tur ned så fort sesongen her hjemme er over - for å titte og gjøre oss litt kjent, sier Moen, som lover å gi alt for HKH ut sesongen.

- Det har vært noen mentalt krevende dager nå, med uttak på rekruttlandslaget og litt hemmeligheter rundt dette med Randers. Nå er jeg glad for at alt er ute, og nå kan jeg fokusere på å få en god avslutning med HK Halden. Både i serie og sluttspill, sier hun.

- Triste og stolte samtidig

Hans Eriksen, styreleder i HK Halden, ønsker Moen lykke til.

- Martine har informert oss om at hun spiller for en utenlandsk klubb kommende sesong. Vi som klubb er selvfølgelig lei oss for at Martine ikke fortsetter i HK Halden, men er samtidig stolte og glade på hennes vegne, sier Eriksen.

Og fortsetter:

- Hun har vært fem år i HK Halden og nå uttatt på rekruttlandslaget. At hun tar steget videre, beviser nok en gang hvilken jobb Morten (Holmen) og jentene gjør, sier Eriksen.

Moen og Mari Molid

Martine Moen ble, sammen med Larvik-spiller og landslagets forsvarskjempe Mari Molid, presentert som nye spillere i Randers HK på en pressekonferanse klokka 13.30 torsdag.

Randers HK ligger på tredjeplass i den danske eliteserien, som også lyder navnet Primo Tours Ligaen.

Foran neste sesong er det allerede klart at Randers har sikret seg landslagsspiller Maria Fisker fra CSM Bucuresti, samt det svenske talentet Daniela Gustin. Denne sesongen har norske Linn Gossé spilt for Randers, men hun gir seg i klubben etter denne sesongen. Laget trenes av Ryan Zinglersen.

Toppscorer

Martine Moen ble HK Haldens toppscorer i både 2013/14 og 2014/15.

Denne sesongen har hun mistet mange kamper etter en ankeloperasjon, men har trent seg opp igjen og prestert godt den siste måneden. Så godt at hun igjen er tatt ut på Norges rekruttlandslag, som skal på samling i Slovakia i slutten av måneden.

Moen skal selvsagt spille ut sesongen for HK Halden, som er klar for sluttspill for første gang i klubbens historie.

 

Kommentarer til denne saken