- Det var ikke akkurat en toppkamp av oss, men vi vant 29-28. Jeg fikk starte kampen, og spilte første halvdel av begge omgangene, forteller Moen.

God førsteomgang

De norske rekruttene spilte en god 1. omgang, skriver handball.no.

– Vi møtte et 3-2-1-forsvar som vi var litt spent på hvordan vi skulle få løst, men det gikk ganske bra, forteller rekrutt-trener Axel Stefánsson.

Andre omgang startet med dårligere skudduttelling enn i 1. omgang. Laget spilte seg til fine muligheter, men hadde 4-5 stolpeskudd og slovakene benyttet sjansen til å spille seg mer inn i kampen.

Lå under ett minutt før slutt

– Vi følte at vi hadde tak på dem, men de scoret flere billige mål fordi vi ikke fullførte forsvarsarbeidet vårt og kom ikke helt ut på skytterne. De spilte 4-2 og sju mot seks, som vi slet litt med å løse, sier han.

Med ett minutt igjen ledet slovakene med ett mål, men det ble norsk utligning med 50 sekunder igjen. I hjemmelagets siste angrep vant Norge ballen med fem sekunder igjen på klokka, som var akkurat nok til at Hege Løken fikk kontret inn Norges siste mål og dermed sikret seieren.

Moen: - Litt uvant

HK Haldens bakspiller Martine Moen fikk tillit som playmaker i sin første B-landskamp.

- Det var litt uvant å skulle styre spillet som playmaker når man spiller et helt annerledes spill enn det man er vant til, og i tillegg ikke er vant til medspillerene sine.

Moen var likevel ganske fornøyd med egen kamp.

- Jeg følte egentlig at det gikk veldig greit! Fikk noen utspill, et innspill og noen gode kryss til backene. Kunne og burde vært litt mer farlig på mål selv, men scora ingen mål, sier hun.

Lagene møtes igjen i morgen onsdag.

- Da skal jeg prøve å være litt mer farlig selv også, smiler Moen.

Målscorere Norge: Ingvild Bakkerud 5, Maja Jacobsen 5, Vilde Mortensen Ingstad 4, Tonje Løseth 3, Hanna Bredal Oftedal 3, Hege Bakken Wahlquist 3, Hege Løken 2, Marit Røsberg Jacobsen 2, Silje Waade 1, Kristin Venn 1.