Gå til sidens hovedinnhold

HK Halden står på kanten av stupet

Artikkelen er over 6 år gammel

20 minutters måltørke ødela alt da HK Halden tapte kampen de for alt i verden ville vinne.

HK Halden kjemper på kanten av stupet i Grundigligaen etter tap 17–19 mot erkerivalen Fredrikstad.

– Vi gjorde jo ingen ting som vi hadde planlagt. I min aller verste kamp for sesongen,sier Martine Kjøniksen Moen kunne ikke annet enn å fortvile etter å ha tapt slaget i Kongstenhallen.

Blodig og forslått

Selv gikk hun bokstavelig talt på en kjempesmell, da hun blødende fra hodet måtte forlate banen rett før pause.
– Fikk ei tann rett i tinningen i en knallhard duell, så både Fredrikstad-spilleren og jeg måtte ta telling, forklarte Martine.

Skjøt himmelhøyt

– Utrolig kjipt at vi ikke greide å pleie den ledelsen vi skaffet oss etter en god kampåpning, men plutselig virket det som om hele laget ble livredde for å løsne de avgjørende skuddene.

Og når vi først skjøt, havnet det meste himmelhøyt over målburet. Selv om vi på forhånd var enige om at vi måtte skyte ned på Fredrikstad-keeperen, forklarte Moen.
 

Rykker ikke ned

– Men selv om det sikkert ikke var noen stor opplevelse å se på oss i dag, sier jeg bestemt at vi ikke kommer til å rykke ned. Vi har vist hva vi er gode for, og skal jobbe knallhardt for å finne tilbake til de taktene.

 I tide til å ta de viktige poengene mot lag som Stabæk og Nordstrand, håpet Martine.

Skapte spenning

Selv om det sto 15–7 til Fredrikstad tidlig i 2. omgang, greide likevel HKH å skape en viss spenning i kampen.
For det virket forløsende da Melanie Felber endelig sprakk 20 minutters måltørke og reduserte til 15–8.

Følte oss klare

– En merkelig kamp. En god inngang og start. Før det raste sammen. Fikk høye skuldre og selvtilliten bare forsvant. Og vi gjorde ofte stikk motsatt av de formaningene vi fikk på forhånd. Mot et Fredrikstad som ikke var bedre enn at vi skulle slått dem, mente Felber.
Noe Fredrikstad-trener Andre Jauert langt fra sa seg enig i.
– Vi gjorde det alt for spennende, ved å slippe Halden inn i kampen igjen. Men heldigvis hadde vi en målvakt som reddet dagen for oss, med to sene superredninger, sa Jauert.

På kanten av stupet

Etter tapet mot Fredrikstad er HK Halden på kanten av stupet. På kvalplass på tabellen. På samme poeng som Nordstrand, og med to kamper mer spilt.
Etter en kamp der HKH fikk som fortjent. Nå gjelder det å finne igjen godfølelen fortest mulig. Få nøkkelspillere til å ta ansvaret med å komme tilbake på vinnersporet.

Kommentarer til denne saken