(Nettavisen) Mandag kveld var det premiere på den tredje sesongen av livsstilsprogrammet «16 ukers helvete». Der skal seks kjendisdeltakerne gjennom et beintøft treningsregime og en streng diett i 112 dager for å få et sunnere sinn og en sunnere kropp.

I denne sesongen skal deltakerne gå gjennom en intensiv bootcamp, og blant deltakerne er influenser og forfatter, Martine Halvorsen (24). Hun har lenge vært åpen om tabubelagte temaer i sosiale medier, og hun har ved flere anledninger snakket om sitt utfordrende forhold til vekt.

Halvorsen er også kjent for å være transparent med følgerne sine i sosiale medier om vekten sin, men da TV-innspillingen for «16 ukers helvete» startet stilte 24-åringen et krav til produksjonen: Hun nektet å vise fram vekten sin.

Derfor skjuler hun vekten

I «16 ukers helvete» skal deltakerne konkurrere mot seg selv og de har alle forskjellige målsettinger de vil nå. Deltakerne får også tips og veiledning med trening av tidligere langrennsløper Martin Johnsrud Sundby (38), og nyttige råd om kosthold av klinisk ernæringsfysiolog Anette Skarpaas Ramm.

En naturlig del av programmet er å følge utviklingen til deltakerne. Da Nettavisen møtte Halvorsen i forbindelse med programmets førpremiere forklarte hun hvorfor hun valgte å skjule vekten sin i «16 ukers helvete».

– Jeg var tydelig på fra starten av at jeg ikke ville kommunisere eller glorifisere slanking. Jeg ønsket ikke å fokusere på tall, jeg ville heller fokusere på reisen jeg har gjort både fysisk og psykisk. Så det var et krav min side, sier Halvorsen til Nettavisen.

Videre forteller hun at hun ønsker å motivere andre til å ta gode livsstilsvalg, og at fokuset på tall og antall kilo ble derfor uvesentlig for henne i det store bildet.

– Jeg har gjort et bevisst valg med og ikke ta med tall og vekt i min presentasjon. Det er ikke derfor jeg har gjort dette her, min kropp og min reise skal ikke være en sammenligning for noen andre.

– Er det ikke litt urettferdig overfor de andre som viser tallene sine i programmet?

– Jeg tenker ikke at det er urettferdig. Dette handler om mye mer enn kropp og størrelse – dette handler om verdiene mine, hvilke signaler jeg ønsker å sende til andre, sier «16 ukers helvete»-deltakeren.

Innfridd det samme kravet

Ønsket til 24-åringen ble både lyttet til og respektert av produksjonen, og til Nettavisen bekrefter Warner Bros. Discovery at de innvilget Halvorsens krav.

Programmets pressekontakt, Ola-Magnus Svihus, sier at det ikke er første gangen et slikt krav har kommet.

– Vi gjorde det samme med Jenny Jenssen, etter hennes eget ønske. «16 ukers helvete bootcamp» handler om så mye mer enn nedgang i antall kilo, og alle deltakerne har forskjellig mål med sin deltakelse. Martine ville bli sterkere, og det var det hun fokuserte på, skriver Svihus i en e-post til Nettavisen.

Halvorsen sier hun er glad for at hun hadde produksjonen i ryggen og at ønsket hennes ble innfridd og respektert.

Men selv om Halvorsen ikke ønsket å vise TV-seerne detaljer om vekten sin i programmet, fikk hun selv vite underveis hvordan hun lå an.

– Det er ikke til å stikke under stol at disse tallene er relevante for helsen vår, men jeg var heldig som hadde en god fagperson som kunne følge det opp for min del og sørge for at det ble en sunn og bærekraftig utvikling.

– Jeg hadde ikke trengt å få vite det hvis jeg ikke ønsket det, men jeg fant en veldig god balanse der, legger hun til.

Solgte seg selv inn

Da deltakergjengen var til stede for å få med seg førpremieren til «16 ukers helvete» søndag kveld, var det ingen tvil om at det satt en spent Halvorsen i salen.

Hun gleder seg stort til å se den tøffe livsstilsreisen endelig komme på TV-skjermen.

– Jeg er full av følelser. Dette har jeg gjort for meg selv og for mitt liv, og at jeg kan leve det livet jeg ønsker å leve, sa Halvorsen.

Halvorsen kunne også fortelle at det var hun selv som sørget for at hun ble en del av programmet. Vanligvis får deltakerne et tilbud fra kanalen om å delta, men 24-åringen meldte seg selv på.

– Jeg hadde egentlig bestemt meg, uten å prate med noen, at dette var noe jeg skulle gjøre. Jeg var på et sted der jeg følte det var på tide at jeg gjorde noe som var så bra for meg selv.

Ifølge 24-åringen fikk hun ideen om å delta i «16 ukers helvete» da hun var på en løpetur tidligere i vinter. Og fra den løpeturen tok det ikke lang tid før hun luftet tanken til manageren sin, som også likte ideen.

Brått var Halvorsen i møter med produksjonen og prosessen var i gang.

– Vi hadde en god prat, og vi har åpenbart vært en god match, sa Halvorsen til Nettavisen under førpremieren.

Hun legger spøkefullt til at hun ikke trodde produksjonen turte å spørre om hun ville delta, og er derfor glad for at hun manifesterte sin egen deltakelse:

– Jeg puttet det ut i universet og sa at jeg tror det hadde vært noe for meg. Også ble det sånn, så det passet bra.