Halden-dame ny styreleder i Østfold Energi

NY STYRELEDER: Marthe Lie fra Halden har tatt over som styreleder i Østfold Energi.

NY STYRELEDER: Marthe Lie fra Halden har tatt over som styreleder i Østfold Energi.

Artikkelen er over 2 år gammel

Marthe Lie (39) fra Torpedalen ble i helgen vagt til ny styreleder i Østfold Energi.

DEL

– Jeg er veldig ydmyk for dette vervet og det er en ære å representere selskapet som styreleder, sier Marthe Lie.

Hun har allerede sittet i styret i flere år og kjenner derfor selskapet godt.

Lie sier videre at de har vært gjennom en god intern prosess mot eierne, hvor de har fått en tydelig tilbakemelding på hva eierne ønsker at Østfold Energi skal være.

Langsiktig verdiutvikling

– Eierne er tydelige på at de ønsker å legge langsiktig verdiutvikling til grunn for sitt eierskap i Østfold Energi. Selskapet har vedtatt en ny strategi med fokus på økt lønnsomhet i eksisterende virksomhet, kompetansedrevet vekst og langsiktig utbyttekapasitet, og er godt i gang med å implementere strategien. Sammen med det nye styret skal jeg gjøre mitt ytterste for å levere på oppdraget fra eierne.

Hun peker også på at det er stor endringer i energibransjen.

– Det er en spennende tid, med det grønne skiftet, samt store endringer på både teknologi og kundesiden, kommenterer Lie, som nå skal ta selskapet inn i framtida sammen med det øvrige styret og ledelsen i Østfold Energi.

Høyt under taket

Det har vært endringer i styrestrukturen i selskapet. Styret har nå blitt et «lite» styre og ikke et stort styre bestående av politikere, slik det var tidligere.

– Fokus på kort sikt blir å sette det nye styret. Det har vært givende å arbeide i styret i Østfold Energi under Arne Ørens styreledelse. Det har vært høyt under taket og høy tillitt, noe som har lagt til rette for gode diskusjoner og beslutninger, og dette skal vi videreføre i det nye styret. Jeg gleder meg også til å bli bedre kjent med eierne i Østfold Energi, og ser fram mot et godt samarbeid.

To fra Halden

Maria Ystrøm Bislingen ble også valgt inn i styret, noe som betyr at to av fem i styret er damer fra Halden.

Når den nye styrelederen ikke jobber for Østfold Energi er hun økonomisjef og arbeidende styreleder i Jatak Are Brug og Jatak Norsk takstol.

Hun er klar på at rollen som styreleder i Østfold Energi krever mer og at hun nå vil ha fullt fokus på den nye oppgaven.

Hun har tidligere bodd utenbys og jobbet for DNB, men har flyttet hjem og tatt over gården i Torpedalen, hvor hun bor sammen med mann og tre små barn.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags