Gå til sidens hovedinnhold

Flytter til Høvleriet

Euronics følger etter konkurrentene

Artikkelen er over 6 år gammel

Allerede 10. mars åpner TV-mannen Euronics dørene til sin nye butikk på Høvleriet.

Euronics blir dermed den tredje elektrogiganten på Høvleriet, når de flytter fra Lilletorvet i Svenskegata. Elkjøp har allerede vært på plass en stund, mens Expert skal inn i samme nybygg som Spenst.

Fram i lyset

– For oss handler dette litt om å komme fram i lyset. Vi føler oss litt bortgjemt i Svenskegata. Her er beliggenheten bra og det er lett tilgjengelighet med parkeringsplasser, sier Marius Nilsen og Geir Solheim fra TV-mannen om årsaken til at de flytter.

De sier det har vært en bra utvikling med det som har skjedd på Tistasenteret og Høvleriet. TV-mannen flytter inn vegg i vegg med Clas Ohlson og får en butikk på 400 kvadratmeter.

– Det er dobbelt så stort som vi har i dag og det blir lyse og fine lokaler, forteller Solheim og Nilsen fornøyd.

Personlig service

Euronics er Europas største elektrokjede, men likevel lillebror i Norge, hvor det er Elkjøp og Expert som er de store gigantene. Gutta i Euronics TV-Mannen frykter ikke konkurransen og forventer å øke omsetningen når de kommer på plass på Høvleriet.

– Det er plass til alle og vi har vår egen nisje, sier de.

De poengterer også at de har et litt annet konsept.

– Vi satser på kvalitet, kompetanse og service. Hos oss får du varene kjørt hjem til deg, ferdig montert og klargjort. Vi har også eget serviceverksted. Hos oss skal kundene også bli sett. Vi har personlig oppfølging, forteller de.

Eneste lokale

TV-Mannen er dessuten blant de største i Østfold på parabolmontering.
De hevder også at de matcher konkurrentene på pris.

– TV-Mannen er den eldste elektrobutikken i Halden. Vi har drevet siden 1974. Vi er også den eneste lokale butikken, forteller Geir Solheim, som har drevet TV-Mannen i en årrekke.

Butikkene i Euronics kjeden er nemlig privat og lokalt eide. Så har hver butikkeier en prosent av aksjene i kjeden. Altså helt motsatt av de andre, hvor det er kjedene som eier butikken. Her er det ingen aksjeeiere som sitter på toppen og krever et visst overskudd fra hver enkelt butikk.

– Vi er altså en del av Euronics-kjeden, men firmanavnet er fortsatt TV-Mannen, forklarer Solheim.

Fordel for kundene

Butikksjef Georg Borgen hos Elkjøp har lenge visst at han ville få Euronics som nabo, men frykter ikke konkurransen.

– Det blir spennende. Det er en fordel for kundene med kort vei til alle butikkene og det betyr bare at vi må skjerpe oss enda mer. Den største utfordringen vil kanskje bli parkeringssituasjonen her, har Borgen uttalt til HA.

Kommentarer til denne saken