– Vi er redde for negative konsekvenser i SFO

Det blir foreløpig ingen endring av vedtektene for SFO. Det bestemte politikerne i hovedutvalg for undervisning og oppvekst onsdag kveld. (Illustrasjonsfoto)

Det blir foreløpig ingen endring av vedtektene for SFO. Det bestemte politikerne i hovedutvalg for undervisning og oppvekst onsdag kveld. (Illustrasjonsfoto)

Artikkelen er over 3 år gammel

Som varslet på forhånd vraket politikerne rådmannens forslag til nye vedtekter for SFO under onsdagens møte i hovedutvalg for undervisning og oppvekst.

DEL

– Vi har i løpet av høringsperioden lyttet til fagpersoner, ansatte og brukere hvor det stilles spørsmål ved konsekvensene og vi er redde for at de foreslåtte vedtektene vil påvirke SFO negativt, sa Mariann Melhus Faraasen fra Høyre.

Konsekvensutredning

Hun fremmet på vegne av posisjonen et forslag om at det gjennomføres en konsekvensutredning, som skal være ferdig første halvår i 2017 og at saken om vedtekter for SFO deretter legges fram til politisk behandling på nytt.

Hun foreslo også å bruke 250.000 kroner fra formannskapets konto til dette formålet.

– En katastrofe

– Hele SFO-saken har vært en katastrofe og jeg vet ikke om rådmannen tror på det som står der selv engang. Når man sier at man skal øke kvaliteten samtidig som dette er et forslag for å spare fire millioner kroner skaper man irritasjon. Det kommer også klart fram av høringsuttalelsene. Forslaget til nye vedtekter er uspiselig for Ap, sa Kirsti Brekke Myrli (Ap).

Hun var derfor glad for at også posisjonen var tydelige på at man ikke ønsket å vedta de nye vedtektene og signaliserte at Ap ville støtte forslaget om en konsekvensutredning.

Uenige om pengebruk

Opposisjonen var derimot ikke enige i punktet om å bruke penger fra formannskapets konto og stemte derfor mot denne delen av forslaget.

– Det er mye snakk om ressursbruk i kommunen og dette er unødvendig bruk av penger.

– Vi har den kompetansen vi trenger i kommunen til å foreta denne utredningen selv og trenger ikke bruke penger på noen konsulenter utenfra, hvis det er det man har ment å bruke penger på, mente hun.

Utredet av befolkningen

SVs Fridtjof Dahlen var også glad for at det ikke ble noe av de nye vedtektene, men valgte å levere sitt eget forslag, som gikk på at dagens vedtekter for SFO beholdes.

– Denne saken er allerede gjennomutredet av befolkningen gjennom høringen og svarene ligger i høringsuttalelsene, argumenterte han.

Forslaget fikk bare hans egen stemme, da de andre mente det var en selvfølge at nåværende vedtekter gjelder, så lenge man ikke har vedtatt noen nye. I likhet med AP mente også han at man har den kompetansen man trenger i kommunen, og at det ikke var behov for å ta penger fra formannskapets konto.

Nesten enstemmig

Forslaget fra posisjonen om en konsekvensutredning fikk støtte fra opposisjonen bortsett fra SV, mens også AP i likhet med SV stemte mot å bruke av formannskapets penger.

Uansett har politikerne satt ned foten for å endre vedtektene for SFO i denne omgang.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags