– Det er nok umulig å ikke bli påvirka, sier Mari Brække Rørmyr (21). Men jeg tar egne valg, og gjør som jeg selv vil.

Skiller mellom jobb og familie

Moren, Kirsti Brække Myrli, har vært ordførerkandidat for Arbeiderpartiet, tillitsvalgt i Halden kommune i en årrekke, og leder i Fagforbundet for Halden og Aremark. Med tre år som sittende styremedlem i Fagforbundet Østfold ungdom går Mari i morens fotspor.

– Det er viktig å være engasjert, mener Mari. Hun har valgt å være i fylket framfor kommunen, så hun og moren har hvert sitt område. Noen ganger møtes jobbene deres likevel, men Mari forteller at det ikke er noe problem.

– I jobbsammenheng er vi ikke mor og datter, forteller hun. – Vi er flinke til å skille jobb og familie, begge to, legger hun til.

Annet ståsted enn mor

Det kan være lett å bli omtalt som ”dattera til Kirsti Brække Myrli”, men Mari påpeker at hun og mor ikke er enige om alt.

– Jeg har mine egne meninger, og jeg har et helt annet ståsted enn mamma. Rett og slett fordi jeg er yngre enn henne, forklarer hun.

Hun forteller at hun i forrige uke sendte inn et leserinnlegg om lærlinger og lærlingplasser til avisa.

– Mamma hadde ikke lest det før jeg sendte inn. Hun er ikke en del av alt jeg gjør, forteller Mari.

- Alle skal ha det greit

Til tross for at hun bare er 21 år gammel, er hun allerede utdannet barne- og ungdomsarbeider. Nå for tiden videreutdanner hun seg for å bli sosionom, og stortrives på skolen som ligger i Fredrikstad.

– Jeg er ønsker å være en som hjelper folk. Det er viktig for meg at alle skal ha det greit, forklarer hun, og utdyper:

– Jeg har alltid vært sånn. Da jeg var liten delte jeg ofte ut godteriet mitt, og hadde ingen ting igjen selv. På julaften gleder jeg meg mer til folk skal åpne pakkene jeg gir dem, enn å få av andre.

Ingen ambisjoner om å bli ordfører

Til tross for at Mari, som mor, er utdannet barne- og ungdomsarbeider i ”bånn”, har hun ikke ambisjoner om å bli Haldens fremtidige ordfører.

– Politikk er litt mammas område, forklarer hun. – Men jeg tror ikke mamma tenkte på å bli ordfører da hun var på min alder heller, sier hun og ler. – Jeg har i hvert fall ingen ambisjoner om det nå.

– Hva synes du om at moren din var nær å bli ordfører i Halden?

– Jeg synes det er kult. Det er viktig å gjennomføre ting man brenner for, svarer hun. – Jeg tror at hun kan bli ordfører en dag. For å oppnå noe må man tro på det, avslutter Mari med et bredt smil.