Gå til sidens hovedinnhold

Manglende forståelse for smittevern hos Hjelpemiddellageret

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I disse koronatider er det ikke bare bare å få besøk hjem av folk fra kommunen man trodde man kunne stole på.

Følgende hendelse fant sted midt i perioden etter mutasjonen av viruset brøt ut. Da var det ekstra strengt og påbudt med munnbind så å si overalt:

Onsdag 10. februar kom det to menn fra Hjelpemiddellageret, med svært kort forvarsel, som skulle montere hjelpemidler til en bruker som har vært gjennom tøff sykdom. Denne brukeren er i høyrisikogruppen for corona, noe jeg er sikker på at disse folkene visste om.

De stod der uten munnbind, presset på og gikk rett inn i det lille huset uten å benytte antibac som står klar ved inngangen. De holdt kun centimeters avstand til oss og tross beskjeder om å holde avstand, hørte de ikke etter. Selve monteringen av hjelpemidlene gikk ganske fort, men det var en svært ubehagelig opplevelse der jeg stod klemt inn i hjørnet på rommet i et forsøk på å holde avstand. En liten egenandel måtte betales for en ting, hvilket var greit, men den ene mannen stod tett på og viftet med lappen med et Vipps-nummer. Han stod klin inntil oss og stirret på telefonen min til han fikk bekreftet at pengene var overført.

Dette var en svært ubehagelig opplevelse og klage ble sendt. Svaret var som følger at det ikke var påbudt med munnbind dersom de kunne holde en meters avstand. Tross forklaring av situasjonen ble dette ikke tatt på alvor og rutinene hos Hjelpemiddellageret er ikke endret, så vidt jeg vet. Jeg tenker på andre som er så uheldige å få disse folkene hjem til seg og oppleve det samme som vi gjorde.Nå er de strengeste tiltakene opphevet, men folk bruker fortsatt munnbind og det er fortsatt beskjeder om å holde avstand til andre.

I ettertid tenker jeg at jeg skulle ha nektet disse mennene å komme inn i huset og heller montert hjelpemiddelet selv. Men vi ble så overrumplet av oppførselen deres der de buste inn og tok seg til rette.

Til dere som opplever dette eller kjenner noen - send inn klager. Ikke gi dere. En slik oppførsel er totalt uakseptabel og rutinene må endres! Få heller andre mennesker du stoler på til å hjelpe med montering.

Kommentarer til denne saken