Gå til sidens hovedinnhold

Mangelfull sikkerhet for barna på grensa

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nok en gang er det forandring i koronaforskriften og nå må alle teste seg ved innreise til Norge. Dette inkluderer spedbarn. Vi har familie på begge sider grensa. Jeg har prøvd å få tak i retningslinjer for hvordan testing av barn skal utføres. Jeg har spurt FHI, kommuneoverlege Halvard Bø, assisterende kommuneoverlege Lasse Henriksen og leder for testsenter Jostein Stø.

Jostein Stø sier over telefon at han ikke har kjennskap om slike retningslinjer og at alle må teste seg iht. koronaforskriften. Han poengterer at testen ikke er farlig for barnet. Når jeg da spør om grunnlaget for det så sier han at han ikke kan framvise dokumentasjon på at gjentatte tester i spedbarns nese ikke er skadelig for barnet og henviser til Helsedirektoratet som i sin tur ikke kan svare på det samme spørsmålet.

Vi har familie på begge sider grensa, besteforeldrene er full vaksinert, jeg er full vaksinert. Vi får krysse grensa fritt, men vår datter på 10 måneder får ikke lov å krysse grensa sammen med oss med oss per i dag uten karantene og gjentatte tester. Hvor er logikken? Hvilken funksjon ønsker man å oppnå med dette tiltaket? For oss virker dette hjerteløst og urettferdig med tanke på barnets pasiententsikkerhet og retten til å bli kjent med sin nærmeste familie.

Kommentarer til denne saken