Gå til sidens hovedinnhold

Mandag morgen kan disse bestille vaksinering

Mandag starter vaksineringen for haldensere mellom 75 og 84 år. Halden kommune regner med at drøyt 500 doser skal settes den neste uka.

– Nå er vi ferdig med de aller fleste over 85 år, og den neste uka starter vi med å ta inn haldensere mellom 75 og 84 år, forteller vaksinekoordinator Halvard Bø til HA.

Det betyr at alle haldensere over 75 år fra mandag morgen kan bestille vaksinering. Det gjør du på nett ved å følge denne lenken, eller på telefonnummer 989 04 425. Det kan være lang ventetid på telefonen, så det er raskest å bestille via nett. Du må ha BankID tilgjengelig før du bestiller på nett.

Fire-fem uker

I forrige uke fikk Halden kommune 99 hetteglass, fra hvert av disse får man ut mellom seks og sju doser. Den neste uka får man 83 (drøyt 500 doser), og uka etter det skal de etter planen få 75 (snaut 500 doser).

– Det går litt opp og ned. Plutselig kan vi få beskjed om at vi får flere, og det håper vi jo på. Noen av dem som skal vaksineres, skal få sin andre dose. Det gjelder befolkningen over 85 år, alle de på sykehjem har fått to doser nå.

– Vi vet jo ikke nøyaktig hvor mange doser vi får de neste ukene, men jeg vil anslå at gruppa 75–84 vil ta fire-fem uker. Så starter vi på neste aldersgruppe. Men vi håper jo at vi vil få flere doser, vi er klare til å ta imot flere, sier Bø.

Nye typer

Alle vaksinedosene Halden får, er typen Pfizer.

– Hva er status for de nygodkjente vaksinene?

– Moderna-vaksinen går til noen kommuner, det er et ønske at man ikke skal bytte for mye. Det kommer fra sentralt hold. Når det gjelder AstraZeneca, skal det brukes til friske under 65 år. Det er i hvert fall den beskjeden vi har fått. Når den kommer vil den delvis bli brukt til vaksinering av helsepersonell, sier Halvard Bø.

Han er fornøyd med gjennomføringen av vaksineringen ved senteret på Sørlifeltet.

– Det går stort sett veldig bra. Vi har hatt litt trøbbel med at eldre er for tidlig ute, og det skaper opphopning av mennesker i ventesonen. Men det har bedret seg, og det meste flyter bra, avslutter vaksinekoordinator Halvard Bø.

889 haldensere er så langt vaksinert med en dose koronavaksine, mens 181 har fått to doser.

Prioriteringslista:

Gruppe 1: Beboere i sykehjem og utvalgte helsepersonellgrupper

Gruppe 2: Alder 85 år og eldre og utvalgte helsepersonellgrupper

Gruppe 3: Alder 75-84 år

Gruppe 4: Alder 65-74 år OG personer mellom 18 og 64 år med underliggende sykdommer/tilstander: (organtransplantasjon, immunsvikt, hematologisk kreftsykdom siste fem år, annen aktiv kreftsykdom, pågående eller nylig avsluttet behandling mot kreft (spesielt immundempende behandling, strålebehandling mot lungene eller cellegift), nevrologiske sykdommer eller muskelsykdommer som medfører nedsatt hostekraft eller lungefunksjon, kroniske nyresykdom eller betydelig nedsatt nyrefunksjon

Gruppe 5: Alder 55-64 år med underliggende sykdommer/tilstander: Kronisk leversykdom eller betydelig nedsatt leverfunksjon, Immundempende behandling ved autoimmune sykdommer, Diabetes, Kronisk lungesykdom, Fedme med kroppsmasseindeks (KMI på ≥ 35 kg/m2 eller høyere), Demens, Kroniske hjerte- og karsykdommer (med unntak av høyt blodtrykk), Hjerneslag, Annen alvorlig og/eller kronisk sykdom som ikke er nevnt i listen over kan også gi økt risiko for alvorlig sykdom og død av covid-19. Dette vurderes individuelt av lege.

Gruppe 6: Alder 45-54 år med de samme sykdommer/ tilstander som er listet opp i pkt. 5

Gruppe 7: Alder 18-44 år med de samme sykdommer/ tilstander som er listet opp i pkt. 5

Gruppe 8: Alder 55-64 år

Gruppe 9: Alder 45-54 år

Kommentarer til denne saken