– Målet er å trekke 15.000 mennesker til byen. Vi klarte det under julegateåpningen i fjor, så det er målet vår for Haldendagen i år, sier Veronika Lund i Halden Næringsutvikling.

Over hele sentrum

Halden Arbeiderblad møter henne og rådgiver Tor-Håkon Sundt Nordenhaug i avdelingen for samfunnsutvikling i Halden kommune.

Møtestedet er Busterudparken, for det er her den offisiell åpningen ved ordføreren skjer den 10. juni.

Alt ligger til rette for aktiviteter og tilbud til både store og små på sydsiden og nordsiden av Halden sentrum.

Samme helg arrangeres Operafestivalen, i tillegg til sommeroppvisning i regi av Fredrikshalds Turnforening på Halden stadion.

Turnerne skal ha defilering gjennom sentrum.

Over 50 lag og foreninger

Tor-Håkon Sundt Nordenhaug forteller om stor interesse blant lag og foreninger. Han har en liste med over 50, som vil markere seg på ulike måter.

Her snakker vi om stor spennvidde i tilbudene.

Vi nevner: Gjellestad Vikinglag med aktiviteter, Halden frivilligsentral med bowls og jazzkonsert, NAF Halden og omegn stiller med både Veltepetter og elektriske biler som kan kjøres på fontenen av barn, idrettsforeninger, skolemusikkorps, Pride på Grensen med stand og miniparade, politiske partier, Halden Røde Kors med besøkshesten Isac og Hand2Hand med hoppeslott for barna, Aremark BMX-klubb, danseoppvisning ved Verdensbro, miniløp for barna og travselskapet deltar også. For å nevne noe.

Flytter ut

Butikkene flytter ut til gågata denne dagen. Det legges opp til en skikkelig markedsfølelse.

–Det blir aktiviteter og tilbud fra Skofabrikken gjennom gågata, i Tista senter og helt ned til Torget og havna, informerer Tor-Håkon Sundt Nordenhaug og Veronika Lund.

– Vi oppfordrer alle til å bli med i Mini Pride-toget, sier Veronica Lund.