– Dette er ei lita perle

Arild Myhra(f.v.), barnebarnet Tim-Arild King, og samboeren Anne Ødegård er alt klar for sommeren i Lunnevika. Myhra har selv hatt campingplass her i 17-18 år.

Arild Myhra(f.v.), barnebarnet Tim-Arild King, og samboeren Anne Ødegård er alt klar for sommeren i Lunnevika. Myhra har selv hatt campingplass her i 17-18 år. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nå som sommerværet er her, farter haldensere over svenskegrensen til den idylliske campingplassen Lunnevika.

DEL

Sola skinner og vimpelen i flaggstanga vaier lett i vinden, det er lett å se at her i Lunnevika er det ikke vanskelig å kose seg i finværet.

Før klokka er 12 lørdag formiddag farter besøkende fram og tilbake over campingplassen. Etter å ha parkert er HAs reporter på utkikk etter haldensere som koser seg.

Blir hele sommerhalvåret

Den første som trasker forbi er Arild Myhra, som tilfeldigvis også er haldenser. Han forteller at han har alt holdt til på campingplassen siden 1. april, og nå er planen å bli der til 31. september.

– Jeg har vært her siden åpningen, og blir her til september er over. Det blir hver helg, ferien, og mange hverdager. Vi bruker denne plassen mye, når vi ikke bor så langt unna, sier Myhra.

Han er på hytta denne helga med sin samboer Anna Ødegård, og sitt barnebarn Tim Arild King (13).

Familien feriert i Lunnevika i 64 år

Mens Myhra slår av en prat, kommer enda en campinggjest tuslende. Lise-Lott Andersson er svensk, og har vært hele sitt liv i Lunnevika.

– Besteforeldrene til Lise-Lott begynte å telte på denne plassen før 60-tallet. Helt siden den gang har de hatt sin familieplass her, sier Myhra.

Lise-Lott tar en kort telefon, og finner raskt ut at hennes familie til sammen har feriert i Lunnevika i 64 år. Hennes besteforeldre i 52 år, og hun selv med sin mann og to barn nå i 12 år.

– Jeg har vært her hver sommer siden jeg var liten. Besteforeldrene mine «fant stedet» og tok med seg folk hit, sier Andersson.

I dag er det Orvelin-gruppa som eier området, som camperne leier av. Camperne har seg imellom en forening de kaller Lunnevikens venner, som i 2010 var 30 år gammel.

Hvorfor er Lunnevika så spesiell?

– Jeg tror ingen her kan svare på hvorfor, men det er noe spesielt med Lunnevika, sier Andersson.

– Når du kommer hit slapper du av, slår av resten av virkeligheten og bare nyter. Det er også et helt spesielt samhold mellom alle folkene her, legger Myhra til.

Det han gleder seg til når han skal på campingen er å slappe av.

Lunnevika Camping, grønt, blått, herlig natur.

Lunnevika Camping, grønt, blått, herlig natur. Foto:

– Her kan vi fiske, grille og få besøk av barnebarn. Vi trenger ikke dra langt for å kose oss, dessuten er «nærbutikken» rett rundt hjørnet her, fortsetter han og hinter til det enorme Nordby kjøpesenteret en passerer på vei til Lunnevika.

Spredt utover campingplassen er det totalt mellom 44 og 47 plasser, og på de plassene befinner det seg både barnefamilier, eldre og unge par. Av disse er rundt 50 % fra Halden, og enda fler fra Norge anslår Myhra og Andersson.

Arild vinker til haldensere som går forbi og peker ut en stor familie som holder til nærmere vannet på sin plass.

– Bada i går

Nesten nede ved vannkanten sitter Wenche Elnes og Sonja Sandberg ved en benk og nyter formiddagssola. Sammen med hele familien tar de en rolig morgen.

– Jeg har vært her i 35 år nå, sier Sandberg. Hun besøkte søsteren i Lunnevika på 70-tallet og fikk i 1981 sin egen plass.

– Her er det så stille og rolig, og oversiktlig når barnebarna er på besøk og vil bade. Jeg som jobber i Halden kan lett kjøre fram og tilbake om sommeren, legger hun til mens Elnes sier seg enig.

En stor gjeng, og fire generasjoner nyter dagene på Lunnevika. Odd Faraasen(f.v.) er en familievenn, Sonja Sandberg, foran henne står Marcus André Elnes Ravneng, foran sitter Liv Berit Elnes (f.h.), bak henne står Bjørg-Eva Elnes Ravneng med datteren Mille Marie Elnes Ravneng på armen. (også Marcus er hennes sønn). Liv Berit er hennes bestemor.

En stor gjeng, og fire generasjoner nyter dagene på Lunnevika. Odd Faraasen(f.v.) er en familievenn, Sonja Sandberg, foran henne står Marcus André Elnes Ravneng, foran sitter Liv Berit Elnes (f.h.), bak henne står Bjørg-Eva Elnes Ravneng med datteren Mille Marie Elnes Ravneng på armen. (også Marcus er hennes sønn). Liv Berit er hennes bestemor. Foto:

Sandberg forteller at hun begynte sesongen på campingplassen i påska, men at det da var litt kaldt.

– Jeg badet i går, men det kan nok heller kalles å duppe meg. Det var ikke så varmt, men jeg måtte kjøle meg ned litt, ler hun.

Ved campingvogna koser hele fire generasjoner seg i sola, med oldemor, bestemor, mor og barn. En del av familien skal ta seg en tur til Koster i løpet av den nydelige lørdagen. Lille Adrian Elnes sitter på fanget til oldemor og koser seg med en is.

– Vi har det fint her, dette er ei lita perle, kommer det fra en tilfreds Sandberg.

Artikkeltags