For 22 gang ba Halden Damekor søndag inn til «Luciakonsert» i Halden katolske kirke, St. Peter-kirken.

Nok en gang var det trangt om plassene i et kirkerom som egner seg svært godt for korsang.

Omfattende program

Konserten varte i 90 tettpakkede minutter og inneholdt hele 26 sanger, inkludert to framføringer av «Sancta Lucia», som ble sunget både da Halden Damekor marsjerte inn og ut av kirken.

Nok en gang var det Svein-Gerhard Soma Hordnes som dirigerte koret og som i tillegg spilte piano.

Sentral, også nok en gang, var også Gro Ohlgren, mora til en stadig herværende Onkel Tuka-sanger. Ohlgren var forbilledlig klar og kortfattet i sine introduksjoner av programmet og som konsertens seremonimester.

Spesiell gjest

Det er ganske sikkert grunn til å ta stigen opp for å sette kryss i taket på St. Peter kirke for at Halden Damekor også kan by på en gjestesanger av Aasmund Kaldestads kaliber.

Søndag brakte han flott kontrast til Damekoret med sin medvirkning til fem av sangene, deriblant Disney-favoritten «When you wish upon a star» fra tegnefilmen «Pinocchio», laget så langt tilbake som i 1940, «Julsong» komponert av Jean Sibelius, med nynorsk tekst av Kaldestads far og «Adams julsång». den siste selvfølgelig best kjent som i Jussi Björlings framføring, under tittel «O helga natt».

Kaldestad mottok både hoiing og tilløp til trampeklapp for sin innsats søndag.

Publikum sang med

Under flere av sangene; «Det lyser i stille grender», «Jeg synger julekvad», «Glade jul» og «Deilig er jorden», ble taklyset i kirkerommet slått på for at hele salen skulle kunne synge med. Resultatet ble absolutt rungende allsang.

Vidt spekter

Det svært omfattende programet spente opp et stort musikalsk lerret, fra tematisk sentrale «Lucia»-sanger til Bing Crosbys evergreen over eviggrønne, «White Christmas» til norske og svenske folkeviser, til salmer til tradisjonelle julesanger.

I denne tilhørers ører hørtes det ut som om Halden Damekor hadde tatt sine forberedelser på høyeste alvor og låt tett og fint i katolsk klang.

Selvfølgelig lovet de å komme tilbake om et år.