Gå til sidens hovedinnhold

Til barneavdelingen på Kalnes: Takk for at dere finnes!

Artikkelen er over 5 år gammel

Vi møtte ingenting annet enn hjelpsomhet, velvillighet og kompetanse, skriver Ingvild Myhr om møtet med barneavdelingen på Kalnes.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Etter alle de triste skriveriene om det nye Østfoldsykehuset vil jeg gjerne dele min erfaring fra barneavdelingen, hvor vi tilbragte det meste av helgen som var. Vi kom inn på sykehuset fredag morgen, treåringen min og jeg, hun hadde sterke magesmerter og etter å ha vært fra og til legevakt og fastlege var det ingen som riktig forsto hva som feilte henne.

Uten å gå i detalj om hennes personlige helse, vil jeg bare få rette en stor takk til alle som møtte oss på barneavdelingen, som fulgte oss så tett opp og som var så fantastisk imøtekommende, varme og dyktige med veslejenta mi. Vi opplevde ingenting av det det er blitt rettet kritikk mot.

For oss gjorde dere på barneavdelingen på Kalnes vanskelige ting mye lettere.

Det var god plass til å parkere bilen i umiddelbar nærhet til sykehuset, vi ble godt ivaretatt fra første stund og fikk et eget rom å slappe av på med en gang det begynte å vise seg at vi ikke ville komme oss hjem med det aller første.

Da jeg var bekymret for at ungen min verken ville spise eller drikke, kom dere med en pinneis, kjeks og en mugge rød saft. Dere så både treåringen og den bekymrede mammaen hennes. Dere spurte hvordan det gikk med både henne og meg. Jeg husker ikke alle navn, så jeg vil ikke nevne noen og glemme andre, men vi møtte ingenting annet enn hjelpsomhet, velvillighet og kompetanse fra noen av dere.

Vi var inn og ut av sykehuset hele helgen, men opplevde ikke å måtte forklare samme ting igjen og igjen, kun korte spørsmål og bekreftelse av den informasjonen dere allerede hadde notert. Vi møtte forberedte leger og sykepleiere, selv om dere ikke var de samme menneskene på vakt da vi kom som da vi dro.

Å flytte flere sykehus til en og samme lokasjon, innføring av nye systemer og rutiner, nye medarbeidere, nye prosesser - det er et prosjekt av dimensjoner som det er de færreste forunt å forstå. Om ikke alt går helt knirkefritt, er det virkelig ikke annet å forvente.

Jeg er naturligvis inneforstått med at pasienter kan ha helt andre erfaringer enn den vi fikk. Men for oss gjorde dere på barneavdelingen på Kalnes vanskelige ting mye lettere, og det skal dere alle ha en stor takk for. Hvis noen av dere tilfeldigvis leser dette, ønsker jeg dere en god jul og håper at dere videreformidler vår hilsen til resten av avdelingen.

❤ Takk for at dere finnes!

Kommentarer til denne saken