Gå til sidens hovedinnhold

Svar til Arne Helgestad, Rolf Bekken, Knut Egil Hamre og Per Otto Lie

Artikkelen er over 3 år gammel

Selv om dere har sendt inn to leserbrev, omhandler de mye de samme temaene, så jeg tillater meg å sende dere et samlet svar.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dere påstår at den økonomiske snuoperasjonen skyldes økt eiendomsskatt. Da tillater jeg meg å bemerke at det ikke er korrekt,  for den økte eiendomsskatten ble innført f o m i år. Så  fjorårets overskudd på 73 millioner (noe Halden aldri har vært i nærheten av i nyere tid), var UTEN økt eiendomsskatt. Vi har allerede vedtatt at den kun gjelder for årene 2017-18, og skal bort f o m 2019. Og det er viktig å huske på at det er for å raskere kunne rette opp det enorme underskuddet vi overtok fra våre forgjengere at den ble innført.

Varsling etter arbeidsmiljøloven gjelder ansatte. Dette har Halden tatt på større alvor enn de fleste kommuner, da vi har opprettet en ekstern varslingskanal til et advokatfirma i Oslo, for å få mest mulig uhildet granskning av en slik sak. For de ansattes skyld. De siste årene har det kun vært en slik sak som jeg kjenner til. Heldigvis. Den er fra i år, og jeg har forstått det slik at dere kjenner den godt. Jeg tar møter med de fleste, og om det meste. Men ikke når saken gjelder varsling. Da henviser jeg til vår eksterne varslingskanal, som også kan brukes anonymt.

"Bonus-saken" er forlengst avsluttet i god forståelse med NAV, som fortsatt har et meget godt samarbeid med HAV AS. Revisor var nok heller ikke enig i den fremstillingen som til å begynne med ble gjort i media om saken. Det var ingen ansatte involverte.

At dere ikke har tillit til meg pga nevnte saker synes jeg er trist, men det er noe jeg må jeg leve med.

Jeg håper imidlertid at dere er fornøyde med at vi har gått fra -144 i 2011 til + 73 mill i fjor, at byen blomstrer, at vi får mer positiv mediaomtale enn noen annen by, at arbeidsledigheten har gått ned med 20% siden i ifjor, at Kommunalministeren to pr på rad har reist hit ens ærend for å gratulerer med godt resultat og godt utført arbeid og at for andre gang på rad nå ble møtet i klagenemnda avlyst pga for få saker.

Fortsatt god sommer.

Vennlig hilsen

Thor Edquist

Ordfører

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.