Gå til sidens hovedinnhold

Ordførerens behov for å flytte fokus

Artikkelen er over 2 år gammel

Kirsti Brække Myrli, AP-leder og kommunestyrerepresentant Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ordfører Thor Edquist virker desperat etter å dreie fokuset bort fra debatten om Halden og de utfordringene vi har her, noe han gjør i kjent stil ved å skremme med hvor «ille» det går om Arbeiderpartiet får makten.

«Bare se hva som skjedde i Moss», kan fort være noe vi kommer til å høre mer av utover i valgkampen.

Når debatten om situasjonen i undervisning og oppvekst og den omtalte sluttpakken raser lokalt, så er det langt på vei pinlig å se ordførerens fordreide fokus!

Edquist’s kollega i Moss, Hanne Tollerud Arbeiderpartiet, svarer på ordførerens Glad i Halden at det kan tenkes at det er på plass med et lite voksenopplæringskurs, siden Edquist hevder at Moss har et underskudd på 60 mill, 8 måneder etter at Arbeiderpartiet overtok styringen.

– Første tertialrapport viser et merforbruk på 6,6 millioner, noe som IKKE skyldes nytt styringsflertall, men helt andre faktorer. Det er ingen krise i Moss og budsjettsituasjonen vil  bli avklart over sommeren, svarer Hanne Tollerud.

Nok en gang bruker ordføreren Arbeiderpartiet i sin skremselspropaganda. Dette har vi opplevd gang på gang siden han tok over makten i 2011. Samtidig har han glemt at i årene før 2011 satt Høyre med makta i 13 av 18 år. Vi går ut fra at velgerne ser at dette argumentet snart er oppbrukt.

Han ser at Halden Arbeiderparti kommer stadig vekk med konstruktiv kritikk av innsparingstiltakene Høyre har satt i gang for oppnå en kortvarig politisk gevinst foran valget neste år.

Han ser også at hans omgang med Kostra-tallene kritiseres gang på gang av Halden Arbeiderparti og at hans økonomiske analyse er sviktende.

Vi synes det er synd at han også svikter sin oppgave som ordfører, en som skal være samlende og som kan være en ordfører for alle i Halden. Men han skaper dessverre en avstand til en stor del av befolkningen.

Men det er dessverre slik Høyre velger å føre sin politikk på.

Det synes vi er trist.

Kommentarer til denne saken