Gå til sidens hovedinnhold

«Mormor som kasteball i helsevesenet» Åpent brev til ordfører Edquist

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi leste nylig i HA om den bortimot 90 år gamle, syke kvinnen som bor på Halden Helsehus og som ble sendt rundt som en kasteball i systemet, før hun igjen var tilbake på Halden Helsehus, fortsatt syk, sliten og redd! Status pr i dag kjenner jeg ikke til.

Undertegnede kommenterte dette i HA nettavisa og håpet på en respons fra ansvarlig hold i Halden Kommune. Så langt har jeg ikke kunnet se noen reaksjon.

Vi leser stadig om mildest talt skremmende forhold på Kalnes, hvor også kvinnen var innom. De seneste dager har vi også lest om «ansatte som går gråtende hjem fra jobb hvor pasienter får feil medisiner og blir liggende glemt». Bekymringsmeldinger er sendt, men skjer det noe?

Hva slags signaler er det vi får fra fylkets hovedsykehus? Det eneste som synes å funksjonere på Kalnes er Europarks parkeringsbøter!

Det er nødvendig at det nå fra Halden kommuneadministrasjon redegjøres for hva som er kommunens rolle ved slike «pakkeforsendelser» av syke rundt i systemet. Er det slik at første ledd i denne runddansen er «off the hook», ansvarsfri, ved overlevering til neste ledd, f.eks ambulansen, og deretter legevakten og kanskje Kalnes for senere retur til Helsehuset i Halden?

Postvesenet har sporingssystemer for pakker under transport; har helsevesenet i Halden noe tilsvarende for oversikt over pasienter og kommunikasjon med «den grunnansvarlige», i denne situasjonen fastlegen/legen med ansvar for Helsehuset? Hendelsesforløpet som beskrevet for den gamle kvinnen tyder ikke på det.

Vi leser idag i HA om «Virtuell korttidsavdeling», et nytt prosjekt utviklet i Halden, stikkord «Velferdsteknologi i praksis ved en helseavdeling». Aktuelt for ovennevte situasjon?

Her er man på ukjent grunn. Spørsmålet er om det også er ukjent grunn for kommuneoverlegen i Halden/Halden kommune.

En redegjørelse er absolutt på sin plass.

Kommentarer til denne saken