Gå til sidens hovedinnhold

Kommentar til Linn Laupsa

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Med innlegget «Vi er mange som er «Glad i Halden» presenterer hun et greit, nøkternt syn på dagens hovedtema i Halden-politikken: Rask nedbetaling av underskuddene kontra langsommere, med mulighet til å bruke mer penger NÅ på skole, helse mm.

Les også

– Vi er mange som er «Glad i Halden»

 

Posisjonen (ikke bare Høyre og ordføreren!)utgjør flertallet som har satset på en rask nedbetaling og har signalisert tøffe tider før underskuddene er dekket. Fredrik Holm (H), og Svein H. Pedersen har presentert gode argumenter for posisjonens linje, kort oppsummert: den internasjonale situasjonen med usikkerhet for utviklingen med handelsrestriksjoner, renteoppgang, problemet med å øke kostnadssiden nå når tilskudd fra staten kan forventes redusert. Dertil reduksjon av eiendomskatten fra og med 2019.

Laupsa på sin side har gode følelsesbetonte argumenter, sikkert også realistiske og høyst berettiget på hennes grunnlag som lærer, men har hun og AP klart å se på dette som så viktig at de kunne forlate denne, sett i forhold til posisjonens argumenter, lettvinte debattformen og heller argumentere som politikere ved å presentere tall for penger, hvor mye skal brukes? Er det realistisk det de setter frem? Konsekvensene på litt lengre sikt, kort sikt?

Som typisk for AP’s debattanter så lenge jeg har engasjert meg som «kritiker» av det politiske liv i Halden, ser vi denne uviljen mot å legge mer arbeid bak sine klager/kritikk. Det blir så veldig verbalt og lettvint, som om det å være i opposisjon hovedsaklig går ut på å gi lettvinte stikk til posisjonen i håp om at dette skal påvirke overflatiske velgere. Dette er ikke konstruktivt, Laupsa.

Vi ser det samme på landsbasis: Når skal AP prøve å skåre med noe konstruktivt ved egne krefter, brukt på noe annet enn tåkeprat? På landsbasis er AP ifølge meningsmålinger helt nede på grunnfjellet, 24-25%?

Partiet har ikke engang klart å heve seg etter Listhaugsaken! Det må jo være en kraftig vekker! I Halden har en nykommer i partiet, kanskje heretter med tilnavnet «øksemannen», gjort seg bemerket. Til glede for Halden AP?

Kommentarer til denne saken