Les Rikke Hermines eventyr om koronaviruset

KREATIV: Rikke Hermine Haakestad-Bjaaland har skrevet et eventyr om hvordan koronaviruset ble spredd i verden. Hun har også sørget for en slutt i ekte eventyrstil.

KREATIV: Rikke Hermine Haakestad-Bjaaland har skrevet et eventyr om hvordan koronaviruset ble spredd i verden. Hun har også sørget for en slutt i ekte eventyrstil. Foto:

Av

Lærer Jenny Therese Næss på Gimle skole ble så imponert over koronaeventyret til Rikke Hermine Haakestad-Bjaaland på 5. trinn at hun ville sende det til HA. Det sa Rikke Hermine ja til.

DEL

LeserbrevDet var en gang et snilt, men misforstått virus. Det hadde en drøm om å reise verden rundt (…) Men lite visste han, at det ville forårsake sykdom og redsel. Viruset var oppvokst i Kina, og på grunn av hans tørst for Corona, fikk han navnet Koronaviruset.

Vennene hans var tre flaggermus og han var så sjalu på at de kunne fly og reise verden rundt, men ikke han, så han kom på en idé. «Hva med at jeg sitter på med dere, så får dere reise verden rundt også kan jeg reise verden rundt?» Spurte Koronaviruset. Flaggermusene måtte tenke seg om. Men endelig sa de «Ja!» Det ble mørkere å mørkere som dagen gikk, og de skulle snart ut å fly.

Koronaviruset satt seg på en av flaggermusene, og den begynte å fly. Koronaviruset sine flaggermusvenner het Flag, Ger og Mus.

Flag ville dra til Italia å møte selveste paven, så da var Italia første stopp. Da de var fremme, så endelig Flag sitt idol, paven. Flag kjente ikke paven, men de ble snart bestevenner. Da Koronaviruset skulle håndhilse med paven, satt han seg fast mellom de klissete havregrynsfingrene hans. For Korona var jo så liten av vekst, så nesten ingen så han. Men da paven ville spise mer havregrynsgrøt, var jo fortsatt Koronaviruset klistret på fingrene hans.

Paven kjente at noe smakte ekkelt i havregrynet hans, så han spyttet det ut. Det var Korona som var i maten til paven. Koronaviruset skammet seg og beklaget så mye, men det var for sent (…) Paven hadde allerede begynt å føle seg dårlig og hostet så det smalt. Det kom sykepleiere og leger inn til rommet, og la paven i en sykeseng. Flag ville selvfølgelig bli igjen hos sitt idol som trengte hjelp.

Da dro Ger, Mus og Koronaviruset videre til USA, for Ger ville møte Donald Trump. Så da var USA neste stopp.

Da de endelig var fremme i USA, så fikk Ger møte på Donald Trump. Korona så det vakre håret til Donald Trump og ville klappe det. Han bommet og landet rett inn i venstre nesebor. Da måtte han nøye seg med å klappe nesehåra i stedet.

Tiden gikk og Koronaviruset hadde vært i Donald Trump i to og en halv time. Plutselig kilte det i Donald Trump sine nesebor, og det endte til slutt med at han nøs ut Koronaviruset. Dette var ubehagelig å oppleve både for Koronaviruset og for Donald Trump.

Ger ville bli igjen i USA fordi Donald Trump hadde blitt alvorlig syk rett etter at Korona hadde satt seg fast i neseboret hans.

Da var det bare Mus og Korona igjen. Da Mus og Korona hadde reist et stykke, spurte Mus Korona: «Hei! Vi kan dra til Norge, det er bare verdens beste land. Det kan jeg bare love deg!» Korona likte den ideen svært godt, så neste stopp ble da Norge.

De hadde kommet seg fram til Norge, og alt hadde gått som smurt. De gikk forbi et stort bygg der det faktisk var et reklameskilt. Da oppdaget Koronaviruset navnet sitt i store bokstaver. Det lignet på en advarsel til alle i Norge, USA og Italia. Nå skjønte Koronaviruset det. De advarte mot han.

Korona visste at han måtte rydde opp i alt rotet han hadde laget. Han snudde seg for å snakke med Mus, men Mus var borte. Nå var Koronaviruset lei. Dette kunne bare ikke fortsette. Så han gikk hele veien fra Halden til Oslo får å snakke med forskerne, og trygle om både å lage en kur mot dette forferdelige viruset og få tilgivelse.

Med Koronaviruset sin hjelp tok det ikke lang tid før at de fant en kur. Nå så Koronaviruset endelig Mus, han hadde flydd hjem for å hente alle flaggermusene han kjente. Sammen fløy Koronaviruset og flaggermusene jorda rundt for å dele ut kuren til alle som hadde blitt syke.

Nå kunne alle menneskene på jorda leve lykkelige i alle sine dager, for nå var de friske.

Koronaviruset levde også lykkelig alle sine dager med sine flaggermusvenner siden han nå hadde fått ryddet opp i alt rotet han hadde laget.

Snipp, snapp, snute, så var eventyret ute.

Artikkeltags