Gå til sidens hovedinnhold

Leit fra Høyre-Holm

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Verdensdagen for psykisk helse handler om at vi sammen skal skape mer åpenhet rundt psykisk helse. Derfor er det flott at mange markerer dagen i sosiale medier, på arbeidsplassen, skolen eller andre steder. Å kunne snakke åpent om psykiske utfordringer som vi møter i livet, er avgjørende viktig for å kunne finne forståelse og tørre å be om hjelp. Psykisk sykdom rammer på tvers av politisk tilhørighet – og ingen er helt forskånet fra det.

Les også

Jag har drömt om att få vila en stund...

Med dette som bakgrunn synes det er leit at Høyres Fredrik Holm bruker dagen til å snakke ned et annet parti når han skriver om psykisk helse. Det er bra med politiske diskusjoner om hvilke virkemidler som er best for å styrke psykisk helse, men å påstå at Høyre er partiet som tar dette spørsmålet mest alvorlig er pinlig. Jeg tror ikke det er forskjell på høyrefolk og arbeiderpartifolk i dette spørsmålet. Vi har alle familie og venner og har like stor sjanse for å få psykiske problemer nært innpå oss. Evnen til empati med våre nærmeste eller sjansen for å få psykiske utfordringer følger neppe partipolitiske grenser.

Jeg syns det er fint når Fredrik Holm skriver om psykisk helse. Dette innlegget ville vært mye bedre uten partipolitiske angrep. Alle partier i Halden tar psykisk helse på alvor, det er jeg helt sikker på. Alle andre dager kan vi ha tøffe diskusjoner om prioriteringer og virkemidler. La oss heller bruke verdensdagen for psykisk helse til å stå sammen for å fjerne skam og stigma, og dermed øke muligheten for at flere tørr å være åpne og be om hjelp.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.